Hlavní navigace

Názor k článku Velké rošády našich operátorů s mobilním Internetem od Vojtěch Kment - Jsem na chatě u Prahy a proto jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2010 14:10

    Vojtěch Kment
    Jsem na chatě u Prahy a proto jsem si pořídil mobilní připojení ke svému netbooku pro práci. Díval jsem se trochu na nabídky operátorů a O2 mi přišla technicky parametry nejlepší a finančně únosná.

    Zkušenosti:

    Rychlost: není to zázrak, ale ujde. Něco mezi 500 kbps až 1Mbps download, trochu to někde "zadrhává" nebo "rozjíždí se", než se to rozjede, ale pak to jde. Nevím zda všechny lokality v ČR, ale tato na kraji Prahy je pokrytá. USB modem lze do 2 měsíců vrátit a službu ukončit, kdyby to fatálně nefungovalo.

    FUP: trochu průšvih. Jen první den jsem při aktualizací cache browseru a asi hodinovém prohlížení webu nabral cca 250 MByte v přenosu. Přitom má být 2GB limit na měsíc. Nainstaloval jsem Adblock Plus plugin pro Firefox a nabírání dat se tím mírně umravnilo. Nyní 12.7. jsem na 480 MB. Musím se ale omezovat - musím na to myslet. Kdyby to mělo být ještě horší, tak bych musel potlačit Flash a kdo ví co ještě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).