Hlavní navigace

Názor k článku Velké rošády v českých herních magazínech od jd - Protože Zdeněk Polách nedodržel základní žurnalistické pravidlo, aby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2010 11:49

    jd (neregistrovaný)
    Protože Zdeněk Polách nedodržel základní žurnalistické pravidlo, aby dal prostor k vyjádření oběma stranám (neozval se úmyslně?), nezbývá než komentovat četné lži a pomluvy v jeho dnešním článku alespoň zde:

    1) "Polách: Doskočil ostatně své spojování s Eurogamerem vždy striktně odmítal"
    "Koupý: vždy nám tvrdil, že pro Eurogamer nepracuje"
    - není pravda, naopak to bylo veřejně známo od června 2009,
    stejně jako to od té doby velmi dobře věděl Kamil Koupý i další ze spol. Tiscali Media - viz třeba článek na blogu Zdeňka Polácha i zde na Lupě, kde dokonce on sám několikrát psal a citoval "S částí věcí ohledně řízení webu vypomáhá Jaydee". Je proto nepochopitelné, proč nyní píše pravý opak?
    http://www.vreco.cz/2009/05/eurogamercz-je-online-slibuje-aktualnost-exkluzivitu-i-kvalitni-autorskou-zakladnu/
    http://www.lupa.cz/clanky/eurogamer-prichazi-do-cech-utocit-na-herni-weby/

    2) "Polách: Exkluzivní a poutavé materiály z Tiscali téměř zmizely" - není pravda, stačí se podívat např. na poslední měsíc - co asi tak byly exkluzivní velké dojmy z Gothic 4, F1 2010, Kinectu, aktuální z NHL 11 dema (nic z toho na žádném jiném herním webu v září nevyšlo), videorecenze nejúspěšnější zářijové hry Halo Reach ihned v den vydání (opět, jinde nebyla), řada prvních českých recenzí a dalších, jinde dosud nepublikovaných materiálů?
    http://old.games.tiscali.cz/reviews.html

    3) "Koupý: že Jaydee za naše peníze řídí rozjezd Eurogameru... a tvrdil, že rozpočet Tiscali Games využívá striktně na tento projekt"
    - největší lež v článku, kvůli níž uvažuji o žalobě na Kamila Koupého. Fakta:
    a) Provoz ani obsah Eurogamer.cz samozřejmě nikdy nebyl financován z rozpočtu Tiscali. Dá se to snadno zjistit z vyúčtování autorů. Toto závažné obvinění ani nebylo nikdy za všechny roky od spol. Tiscali vzneseno, proto mě ex-post velmi zaráží.
    b) Od dubna 2009 (ještě před startem EG) jsem už nebyl standardním zaměstnancem Tiscali a naše smlouva o spolupráci na ŽL nebyla definovaná jako exkluzivní. Všechny každodenní povinnosti a úkoly vyplývající ze smlouvy s Tiscali byly řádně plněny (z jeho strany nebyly nikdy zpochybněny) a nic právně ani formálně nebránilo tomu, abych se ve svém volném čase jako živnostník věnoval jakýmkoli jiným projektům.

    Jak vidno, často jde o zásadní překroucení pro vyznění celého textu. Proto žádám šéfredaktora Patricka Zandla o jeho aktualizaci a také o to, aby nedopustil zneužívání Lupa.cz k vyřizování osobních účtů Zdeňka Polácha a Kamila Koupého (blízcí přátelé z dob rozjezdu Hrej.cz). Předem mu děkuji.

    O neseriozním jednání společnosti Tiscali Media, jejíž vedení záměrně zdržovalo platby za faktury za před pár měsíci odvedenou práci, způsobilo nenávratnou ztrátu všech souborů na download serveru za 10 let, zasahovalo do nezávislosti redakčního obsahu, prosazováním šedých dovozů zhoršilo dlouhá léta budované vztahy s distributory her, nasazovalo reklamní kampaně bez otestování a tím opakovaně znemožnilo čtenářům číst obsah, a špatným managmentem zejména Kamila Koupého a Jana Václava Čepa může za dlouhé trvání a nekompetentní řešení všech výpadků Games.Tiscali.cz v uplynulém roce, by se daly psát dlouhé romány... Za vše hovoří to, že se oba tito pánové nebyli schopni dostavit ani na jedinou z pevně dohodlých schůzek v době od května do srpna 2010.

    Že by to vše byla reakce na to, že jsem po mém oznámení záměru ukončit spolupráci koncem března 2010 vyšel společnosti Tiscali vstříc a na jejich žádost zajišťoval chod/obsah webu po celou dobu (do 30.9.2010), po kterou se jim nedařilo najít nástupce, i když jsem tehdy mohl přestat ze dne na den (poté, co porušovali podmínky smlouvy) a nechat je s Tiscali Games na holičkách?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).