Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Velký zlom - Napster konečně implementuje zvukové otisky od Jirka - Spravne! Jen tak dal. V posledni dobe se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2001 9:48

    Jirka (neregistrovaný)
    Spravne! Jen tak dal. V posledni dobe se mi zda, ze MP3 stahuje kazdej. Ted jsem instaloval jednomu cloveku pocitac, neumi ho ani zapnout. Ale kdyz jsem tam ted byl podruhe, uz mel nainstalovany vsechny softy na stahovani MP3.

    Takhle by to neslo! Takhle nam to brzo zatrhnou velky firmy. MP3 zadarmo by se mely vratit zpatky do undergroundu, kam patri. Takze na lamery zvukovy otisky a pro ostatni ftpka :) Jak to nema klikaci rozhranni, tak si nekteri budou CD zase kupovat...

    Je to jako za socialismu - VSICHNI KRAST PRECE NEMUZEME!
  • 23. 4. 2001 17:41

    -drb- (neregistrovaný)
    hmmmm... nějak mi asi uniká smysl Tvého příspěvku. :( Tobě připadá "krádež" normální? Je to normální, aby se někdo potil a stresoval nad muzikou a pak za to nedostal ani šesták?

    Já bych řekl, že otisky a mikroplatby smysl mají. Dneska jsou v podstatě jen dvě možnosti - buď si koupit CD za nechutně vysokou cenu, z které jde stejně většina lidem, kteří se na tvorbě vůbec nepodíleli a nebo "pokoutně" stahovat em-pé-trojky. Stejně to je i z pozice muzikantů - buď mají kliku a jsou pod velkou vydavatelskou firmou a mají slušné rito, nebo se plácají po klubech, dávají svou muziku zcela zdarma na inet a tiše doufají, že si jich někdy vydavatelé všimnou a pak nějakou pětku utrží.

    Mikroplatby a otisky by tady mohly přinést obrovsky velký užitek. Já osobně jsem ochoten za dobrou muziku něco zaplatit (ukázky zdarma, stažení plné verze za pár haléřů). Díky fungování inetu by nemusely být všechny zdroje jen v rukou vydavatelů a tak by platby mohly plynout skutečně přímo k autorům. Netvrdím, že to tak skutečně bude, ale možnosti a hlavně technologie tady jsou a nabízejí spoustu výhod pro obě strany...
  • 23. 4. 2001 18:05

    Marek (neregistrovaný)
    Souhlasim s vami ze mikroplatby jsou skvela vec, ale myslim, ze uz se na to ptal nekdo z tech novinaru na ty tiskovce kdyz se uvadelo ilikeq.cz, kdy se ptali jak to bude se zauctovanim, jak se na to divaji velke banky, cim je tam "mena" kryta apod.
    Cimz se dostali na jadro pudla a NIKDO z tech lidi jim na to nedokazal odpovedet, jen co si pamatuji, tak rekli, ze to resi s pravniky. Vono ani tak nejde podle me o technologii, jako o pravni pozadi takoveho problemu.
    Jak si pamatuji z te dizkuze, tak zatim kamenne banky do tohohle jit nechteji a proste jen to sleduji a to je ten problem ptz jak potom legalizovat transakce, kdyz nejsou delany legalnim systemem?
    Podle me se porad mluvi o technologiich ale zapomina se na to nejdulezitejsi, ze pro jakoukoliv podnikateslkou ci vydelecnou cinnost je nutne korektni pravni pozadi a potom se takove firmy dostanou do problemu.
    Ted se to resi pres kreditky, ok, jde to po ATMku a resi mi to nejaky autorizovany stredisko(jako u nas muzo) a to dohlizi nad temi transakcemi a ma akreditaci CNB. Proto kdyz si v mym obchode nekdo neco koupi na kreditku, tak je to legalni a ja to muzu vykazat ve sve ucetnictvi.
    Stejne tak u SETu, kde ale penize nebehaji vubec elektornicky,je to jen o overeni transakce a zucastnenych stran.
    Ale co v pripade technologii,jako byl treba Digicash? To preci byl idealni system na digitalni penize, vlastne to BYLI digitalni penize - firma lehla a s ni lehnula i tahle patentovana technologie (coz je podle me DESNA skoda). Digicash resil UPLNE vsechno jako jsou mikroplatby apod., proste je to skoda.
    Ale prave TAHLE firma 4 roky bojovala o prosazeni jejich systemu na netu a i kdyz meli SUPER technologii neuspeli, kvuli onem pravnim problemum, ptz proste NESLO nijak zauctovat transakce pomoci jejich systemu, proste ZADNA zeme to neuznaval a proto ZADNY podnikatel s tim nemohl pracovat (pokud chtel podnikat legalne). A to dokonce Digicash mel za sebou Deutche bank, ktera je koupila.

    Proto nediskutujme o technologii, ale bavme se o pozadi, pravnim, primarne ucetnim. Podle me dokud vlady nebo kamenne banky neuznaji tyhle systemy, nemaji proste sanci na zivot, ptz jsou nelegalni.
  • 23. 4. 2001 19:11

    Tomáš Krause (neregistrovaný)
    Myslím, že zrovna I like Q to má již vyřešené. Mám tu přesný soupis toho, jak se platby řeší účetně a jistě ho na požádání dostanete od I like Q i Vy. Par shopů už Q pilně používá, čili tady bych problém nehledal. Základem je masivní rozšíření mezi lidi, pak nemám o budoucnost Q strach.
  • 23. 4. 2001 19:19

    networ (neregistrovaný)
    Taky mam ucet na ILQ a drzim mu palce. Mikroplatby se jednou musi ujmout!

    ntw
  • 24. 4. 2001 1:09

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    To je holt tezky, kdyz mluvite o necem uplne jinem. Bohuzel se s tim setkavam porad. Tisickrat je mozne vysvetlovat stale totez dokola, ale posluchac zhola nevnima. Zustava nedotcen sdelenim. Nevejde se mu to do jeho zazite reality, a co jde mimo ni, je nula. Nerikejte, ze se mnou nesouhlasite, kdyz vubec nevite, v cem konkretne, natoz proc.

    Je mnohem jednodussi a uprimnejsi rict proste - vasim vizim nerozumim. Tak to s technologickymi vizemi byva, proto se jim venuje jen cast lidi a ostatni se zabyvaji realitou, ktera pred casem byla stejne nepochopitelnou vizi.
  • 24. 4. 2001 11:09

    -drb- (neregistrovaný)
    Nechápu, proč by měla mít nejlepší technologie největší rozšíření - copak neznáte Windows? :) Záleží na reklamě, rozšíření, lobbingu, momentální náladě mezi lidmi, politické podpoře... Skutečná technologie je většinou až úplně na konci :(
  • 24. 4. 2001 17:00

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Boze na nebesich - kdyz nemate prehled ani o tom, co jste napsal, je to holt opravdu tezky. Nejhezci je ale vase pobidka k eliminaci takovych, kteri si dovoli reagovat na vase nesouhlasy. Za bolsana byste se s tim skvele uplatnil. Ale nebudte smuten - treba jeste dostanete sanci. Na vasich vizich porad dela hodne lidi.
  • 24. 4. 2001 18:53

    David Rohleder (neregistrovaný)
    Hmm, to se tedy sesli dva...

    Nepracujete pro nekterou tripismenkovou agenturu?

    Je na case, aby si pan Zajicek nasadil neprustrelnou vestu a zacal se ucit klickovat.

    Zprava z tisku:

    Pri zasahu protiwebove jednotky policie CR na popud obcana M. byl zatcen obcan L.Z.. Vysetrovatel jej obvinil z sireni nepodlozenych, provokativnich a nelibivych myslenek. Obvinenemu hrozi az deset let vezeni a odstraneni casti mozku zpusobujicich samostatne mysleni.
  • 24. 4. 2001 19:02

    Marek (neregistrovaný)
    :)))))

    No ja myslim ze nejlepsi by pro pana zajicka bylo prijmout vyzvu a prihlasit se na nejakem CS-kovem serveru, treba by tam byl (a nebo take ne - nechci jej podcenovat) dobry Zajicek ;)

    Pak se hlasim k agenture CIA! ;) a hraju za CTcka
  • 23. 4. 2001 22:09

    Marek (neregistrovaný)
    To budu rad kdyz se to dozvim, muzete to pls zverejnit?

    Jinak ja mam take ucet na ILQ, ale tyhle problemy vidim a snazim se i tak najit reseni. Ja osobne nesouhlasim s tvrzenim pana Zajicka o tom, jak mikroplatby jsou spasonosnym resenim. Pokud bysme se napr. podivali na ten digicash, tak to je idealni a uplne bezpecny reseni kdy v podstate mate na internetu digitalni penize, kde vznik nejakeho falzifikacu je NESMIRNE malo pravdepodobny (vzdy s ohledem na pouziti typu sifry pripadne na mozne matematicke reseni napr. vyreseni problemu faktorizace).

    Proto me prijdou tyhle reseni dobra, ale proc nemluvit PRIMO o tom reseni, co je technicky nejkvalitnejsi a klidne by se mohlo prenist i do elektronicke praxe v kamennych obchodech (kdo trochu vi jak funguji platebni karty tak i vi, jak je ta situace neudrzitelna s ohledem na jejich technickou uroven a bezpecnost - a smartcards resi jen cast toho problemu).

    Proto jsem to psal, ze bysme mohli i mluvit o optimalnim reseni. Predstavit si, ze se podari prijmout neco jako digicash, tak i banky NESMIRNE usetri, ptz nemusi platit desitky milionu za pronajem zabezpecenych ATM siti nebo napojeni bankomatu, vse muze behat po netu a ze zabezpeceno a stoji to par kacek.

    No nic, tohle je zase muj nazor a nerad bych jej vnucoval, spise bych rad o nem diskutoval....
  • 24. 4. 2001 15:14

    Marek (neregistrovaný)
    TO jste si asi poplet prispevek, ale ja jsem vubec nereagoval na vas. A pokud to bylo na me, tak vam opravdu nerozumi a jestli si hrajete na vizionare, prosim, to je vase vec, ale na vasich vizich neni nic sloziteho, co se tyka technologie. Naopak mate tu cest s nekym, kdo sam implementoval prvni platebni systemy a nebo jinak, kdy pod linux hodil prvni tyhle systemy (coz byste jako takovy podle me prehnane zaryty obhajce linuxu mel vedet - linux mam rad ale nemam rad vase pohledy ktere vzdy jdou do osobniho).

    Nevim proc vzdy zacnete jit do osobniho? Tohle je proste vas styl. Ja napsal jasny prispevek, kde jsem psal o faktech a problemech a vy proste zautocite na osobni veci a to jeste mimo. Fakt nevim, proc vas sem na ten server davaji, to uz by sem fakt mohli davat nejakyho franta vonaska co ma nejaky vize nad kouli - taky si veri jak je dokonaly podobe jako vy!

    Fakt me to nstvalo! Misto korektniho prispevku poslete tuhle slataninu a ja pritom vubec nereaguji na vas!
  • 24. 4. 2001 18:16

    Marek (neregistrovaný)
    Doprcic ale vy jste idiot!

    Nenapsal jste JEDINY fakticky argument a jen jste rozjel tuhle diskuzi. Fakt nevim, jak muzou tyhle lidi psat a nebo byt na tomhle serveru.
    Kdyz ctu zive a vidim, ze se nekdo treba obuje do pana hlavenky, tak ten ASPON jedna jako profesional a proste zacne vybizet k argumentum. Vy ale jste obycejny pitomy hlupak, co tohle rozjel do osobnich urazek a ja vam nezustanu nic dluzen!

    Zminku jsem NEPSAL na vas, ja napsal, ze nesouhlasim s vasim pohledem, do vas je mi houby. A k tomu bolsevismu...
    Naopak VY byste byl super agitator, ptz jste fanatik a kdo rekne neco proti vasemu nazoru tak ten je ten zly a na nej se utoci! Vy jste k tomu memu prispevku nenapsal JEDINY argument a zacal jste byl agresivni a osobni!

    Nehodlam si to nechat libit a rikam vam, ze se zasadim o to, aby vase clanky vymizely z Internetu!
    Muzete si byt VIC nez jist, ze silu a moc na to mam!

    Aaaaa uz slysim zajickovi argumenty jak place jaky je to chudinka a ja jsem tyran, jak to hezky prevrati, jak se tu bude litovat ve foru, exhibicionista jeden! Litujte se! Protoze jste skoncil!
  • 24. 4. 2001 21:34

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Vase chorobne chrleni je presne site na dusicku cechackovskeho anonyma.

    Vase puvodni lez krakora nesmysly v tom, ze povazuju mikroplatby za samospasitelne. Nikdy mne neco takoveho ani nenapadlo.

    Ze lzete, je ale uz zcela vedlejsi. Obhajoba vlastnich lzi u individui vaseho typu konci presne tak, jak skoncila ta vase. Nikam jinam se z ni uz nedostanete.
  • 24. 4. 2001 21:55

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Ok a kde lzu?
    OPET!!! PO 3 OPRAKUJI!

    NENAPSAL JSTE JEDINY ARGUMENT!

    Umite jen vyvolat hadku a JEN jit do osobniho. Pokud jste si nevsimnul, ja jsem na konci JASNE napsal, ze nerikam, ze to tak je, ze je to muj pohled a o tom chci diskutovat a na to jste me napad.

    Jinak o tom jestli pisu jako anonym nebo ne je UPLNE jedno. Ted to pisu jako Zajicek! DOKAZTE MI ZE nejsem!
    Jak to dokazete!
    Je to uplne jedno co tam napisu, muzu napsat cokoliv (nechci uvadet jine jmeno ptz nechci nikoho nejak do toho zatahnout) ale LOGICKY uvazujici clovek pochopi, ze napsani jmena ci emailu JE porad anonymni dokud nebudeme mluvit o digitalnim podpisu s verifikaci.

    Jinak nechci to dal sponovat, nema to cenu, proste neumite diskutovat vecne jak jsem k tomu vybizel v tom prispevku na ktery jste reagoval. Jediny o co se snazite, je strhnout diskuzi do osobniho (proto mluvite o anonymite) ptz toho se drzite. Me je uplne jedno jestli neco sem nekdo hodi pod nickname Ladislav Zajicek nebo Marek nebo cokoliv jineho, neni to podstatne ptz to jsou neoveritelne udaje, ale VECNA diskuze o faktech, jako je technologie, pravo.... se da overit a to ma smysl.

    Timto s vami na toto tema koncim. Ja uz za dalsi hranici nepujdu, nechtel jsem si to nechat libit ale uz nehodlam jit dal a vic utocit ptz to nema cenu. Jen proste kdo chce, muze se mnou diskutovat o tom tematu co jsem nadhodil, ktera ma jasny technicky a pravni podklad k diskuzi a nekam to povede.

    Nehodlam ale vest podobne recicky, kdy dotycny pod nickem Ladislav Zajicek neumi napsat jediny vecny a NEOSOBNI argument.
  • 24. 4. 2001 22:23

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Puvodne jsem myslel, ze jste jen ubohy fasounsko-komoussky hybridek, chladici si svoje napeti anonymitou na Inetu. Vy jste ale jen pomateny chudak. Z toho se da dostat - staci jen trochu chtit a obratit se na odborniky z prislusneho oboru. Dneska uz se da lecit skoro kazda podobna porucha.

    P.S. - V pripade potreby je adresa IP kazdeho prispevku k dispozici v zaznamech logu Lupy.
  • 24. 4. 2001 22:47

    Petr Pokorny (neregistrovaný)
    Helejte neprehanite to uz pane zajicek!
    Sice nemusim se vsim souhlasit co tam ten pred vami napsal, ale alespon se umel zastavit. Tohle uz je ale silny kafe a vy se vyjadrujete s prominutim jako prase!

    Nevim, ale takovy lidi jako vy nemaji podle me co se prezentovat na serveru co chce byt solidni.

    Tohle jsem tu jeste nevidel, aby autor clanku se vyjadroval jako kanalnik a to i kdyz obcas padaly v prispevcich ostra slova. Podle me se profesional pozna podle toho ze jedna vecne a drzi prispevku v norme. Vy ale se vyadrujete jako na tom nejsprostsim foru.
  • 24. 4. 2001 22:32

    Author (neregistrovaný)
    Zjoooooova, ja uvidel clanek od zajicka a rekl jsem si ze to musim precist ptz to bude pekna blbost a taky jo a koukam, ze nejen ja jsem byl od nej pekne napadan na tom jeho serveru, nejaky netem ci co hoci co :-) ...

    No proste pane Zajicek (nebo Marek) :-)) ted ziskavate stejnou zkusenost jako jsem ziskal ja na tom mozkove-vymilacim serveru pana Zajicka (ale toho druheho zajicka co ma taky toho nika).
    Jednou jsem s nim zacal diskutovat na podobne tema a von me chtel vykmytnout :-)), ale ja nebyl registrovanej a von si to nemohl uzit ale porad stejne utocil jen na osobni veci.

    Jinak s tou prezdivkou nebo menem mate pravdu, podle me to je desna schiza kdyz si tu nekdo hraje na anonymitu/neanonymitu ptz tam preci muze byt cokoliv. Ja to tehdy Zajickovi na tom jeho serveru psal taky ale von to asi neumi v ty svy hlavicce co porad vidi ty vize, nejak pochopit :-) - von je proste vizionar, takovy co se asi jako u cimrmanu porad koukal do trouby a trouchu se mu pripekla hlavicka :-))

    No tak a ted sme v tom dva pane Marku, ted von po nas vystartuje a bude nam psat jak jsme chudacci anonymni cechackove jak tady napsal (fakt dobry hlasky pro ostatni ;-) ) a nebo by moch rovnou rict antosovi at nas smaze :-))

    Nebojte, vod nej se neceho faktixkyho nedockame, hej ja se tesim co mi sem napise zase za blabol, jak po me vyjede :-)

    Bude psina :-))))))

    P.S.
    Rekkl bych ze antos by to mel predelat na xchat, ptz kdyz sem posle zajdu, taxe tu bude hadat furt :-)

    -=CZERT RULEZ=-
  • 25. 4. 2001 0:04

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Sedl jste na lep tomu, kdo se tu prezentuje jako Ladislav Zajicek. K tem nechutnostem presprilis nebo velmi malo sebevedomych individui, co se tu dal siri, se nehodlam vyjadrovat. Na nich svet opravdu nestoji. Je to jen PR tech, co to pisou.

    Aby se tomu propriste predeslo, mohla by Lupa zavest registraci prispevatelu.
  • 25. 4. 2001 0:14

    David Rohleder (neregistrovaný)
    A jeje, uz zase fasokoumousi. Pred nedavnem jste nekde v komentarich na Lupe slibil, ze uz sem nic nenapisete. To je slovo muze?

    Tedy mne by bylo celkem lito, kdybyste prestal, ale zkuste to priste s jinymi slovy nez s fasokoumousi. Uz je to trochu unavujici.

    PS: dva Zajicci na jednu diskusi je prilis silne kafe.

    Ostatnim diskutujicim doporucuji, aby diskusi s prvky fasokomunismu brali pouze jako neskodnou zabavu. Usetri vam to spoustu nervu :-)
  • 25. 4. 2001 1:38

    Nikola Rafaj (neregistrovaný)
    Strucny prehled o uctovani I LIKE Q (vcetne konkretnich cisel v ucetni soustave) muzete najit na adrese http://www.villusion.cz/index.phtml?lang=cz&ref=uctodane. Nejlepe si to projit spolecne se Vseobecnymi podminkami.

    Upozornuji jeste na 1 vec: jedna se o reseni pro Ceskou republiku, ve Spojenych statech je to upraveno zcela jinak.

  • 25. 4. 2001 1:41

    Nikola Rafaj (neregistrovaný)
    K Digicash: jejich technologii prevzal eCash a uz jej take nabizi, spolecne s Deutsche Bank pripravuji nasazeni v Nemecku, podle jejich tvrzeni letos na podzim.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).