Hlavní navigace

Vendavo kupuje české JetMinds

5. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vendavo, významný světový poskytovatel řešení v oblasti managementu a optimalizace cen pro sektor B2B, ohlásil, že koupil českou firmu JetMinds.

JetMinds se zabývá vývojem a implementací software, sídlí v Praze a má pobočky v Ostravě a Hradci Králové. Akvizicí JetMinds získává Vendavo více než 50 vývojářů a konzultantů, kteří urychlí jeho inovační proces a posílí jeho schopnost operovat na území Evropy.

„Investovali jsme spoustu času a energie, abychom našli ty nejlepší vývojáře, absolventy nejlepších škol, a připravili je pro ekonomiku, kterou dnes pohání hlavně technologické inovace,“ uvedl na blogu Jiří Fabián, CEO JetMinds. „Celý tým se na spojení s Vendavem těší. Oblast optimalizace a managementu cen je ideální pro nasazení sofistikovaných podnikových aplikací a služeb. Naši vývojáři zde musí pokořit intelektuálně náročné pricingové scénáře a zkrotit je do podoby uživatelsky příjemných firemních aplikací, z kterých mohou těžit všichni naši zákazníci.“

„Vendavo a JetMinds spolupracují už více než čtyři roky. Naše akvizice Vendavem je přirozeným vývojem našich vzájemných vztahů a na naši společnou budoucnost se moc těším,“ uvedl Milan Borůvka, výkonný ředitel JetMinds.

BRAND24

Společnost JetMinds vznikla v roce 2003 a spoluvlastní ji Jiří Fabián s Jiřím Píšou. V roce 2009 vykázala tržby 21,4 milionů Kč, v roce 2010 pak 36,4 milionů Kč. Kromě implementací software je na trhu známa spíše nadějnou herní platformou PeersOne, která vám umožní přenést hry, které jste doposud hráli pouze na svých počítačích, do reálného světa.

Cena akvizice nebyla oznámena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).