Hlavní navigace

Videopůjčovna ČT má přes sto tisíc registrovaných uživatelů

21. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Internetová videopůjčovna České televize, která nabízí možnost za poplatek shlédnout vybrané filmy a seriály, překročila hranici sto tisíc registrovaných uživatelů. Registrace je nutná před vypůjčením vybraného titulu. Počet registrovaných uživatelů výrazně narostl letos v létě, protože registrace v internetové videopůjčovně byla nutná pro sledování streamového vysílání z olympijských her v Čině. Tehdy se počet registrovaných uživatelů podle údajů České televize zvýšil z cca 22 000 zhruba na 70…

Internetová videopůjčovna České televize, která nabízí možnost za poplatek shlédnout vybrané filmy a seriály, překročila hranici sto tisíc registrovaných uživatelů. Registrace je nutná před vypůjčením vybraného titulu. Počet registrovaných uživatelů výrazně narostl letos v létě, protože registrace v internetové videopůjčovně byla nutná pro sledování streamového vysílání z olympijských her v Čině. Tehdy se počet registrovaných uživatelů podle údajů České televize zvýšil z cca 22 000 zhruba na 70 000.

BRAND24

Česká televize na rozdíl od Novy a Primy i seriály původní tvorby nabízí na Internetu jen za poplatek. Česká televize zvažuje několik variant dalšího postupu, zatím nebylo rozhodnuto, uvedl nedávno pro Lupu Petr Svatoš, který má v České televizi na starost její Internetové projekty. Momentálně online videopůjčovna České televize nabízí uživatelům 1 157 položek a stále se rozšiřuje. Některé seriály se v jejím archivu objevují dříve než na televizní obrazovce. Cena za vypůjčení jednoho titulu se pohybuje od 9 do 42 korun včetně daně. Všechna videa jsou v PAL rozlišení ve formátu Windows Media Video s DRM, která je dovolí přehrát po dobu 168 hodin po vypůjčení. Počet přehrání během této doby není omezen. (Tisková zpráva)

Více o internetových aktivitách České televize si můžete přečíst v našem nedávném článku České televize a Internet: pomalá, ale jistá konvergence.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).