Hlavní navigace

Virtuál City mobile končí s mobilními službami, zákazníky přebírá Fayn

29. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podmínky telekomunikačního trhu jsou natolik nerovné, že jsme se rozhodli utlumit v této oblasti naši činnost, říká City mobile.

Virtuální operátor City mobile, operující v síti Vodafonu, vydržel na trhu necelé dva roky. S poskytováním mobilních služeb teď končí, firma ale bude dál fungovat jako poskytovatel pevného připojení k internetu. 

„Podmínky telekomunikačního trhu jsou natolik nerovné, že jsme se rozhodli utlumit v této oblasti naši činnost,“ vysvětluje v tiskové zprávě jednatel společnosti Martin Lukáč.

Oznámení na webu City mobile

Operátor má necelou tisícovku zákazníků, které od něj po dohodě převezme operátor Fayn. Jejich převádění k novému poskytovateli už je v plném proudu a podle zástupců Faynu by zákazníci neměli nic poznat – zůstávají jim tarify, zákaznická zóna i SIM karty.

BRAND24

To se ovšem týká jen první fáze přechodu. "Do budoucna však chystáme postupný převod zákazníků do našich systémů, které nabízí vyšší komfort a širší spektrum služeb. Zákazníci mimo jiné získají například i schopnost komunikovat ještě levněji, díky našim VoIP tarifům pro volání přes internet, nebo možnost využívat předplacené služby,“ slibuje ředitel FAYN Telecommunications Lukáš Honek.

Převod zákazníků je podle něj jednodušší díky tomu, že oba operátoři fungují na MVNE (mobil virtual network enabler) systému Quadruple – více o něm viz Quadruple chce být mostem kabelových operátorů k mobilním službám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).