Hlavní navigace

Visa v Londýně testuje platby přes mobil

3. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Visa oznámila, že se účastní projektu O2 Wallet, v němž bude otestována možnost placení přes mobilní telefon. Mobilem bude možné platit drobné nákupy, vstupné na různé akce a třeba také jízdenky MHD. K zaplacení bude stačit přiložit mobilní telefon ke speciální čtečce. Účastníci projektu dostanou telefon Nokia 6131 – NFC. Prostřednictvím tohoto telefonu pak budou platit za nejrůznější služby po celém Londýně. Během první fáze bude 225 účastníkům projektu nahrána do telefonu…

Společnost Visa oznámila, že se účastní projektu O2 Wallet, v němž bude otestována možnost placení přes mobilní telefon. Mobilem bude možné platit drobné nákupy, vstupné na různé akce a třeba také jízdenky MHD. K zaplacení bude stačit přiložit mobilní telefon ke speciální čtečce.

Účastníci projektu dostanou telefon Nokia 6131 – NFC. Prostřednictvím tohoto telefonu pak budou platit za nejrůznější služby po celém Londýně. Během první fáze bude 225 účastníkům projektu nahrána do telefonu předplacená karta Barclaycard Visa. Tou budou moci platit položky do výše 10 liber v těch obchodech, které v současné době nabízejí platbu kartami Visa payWave.

Pilotní projekt potrvá šest měsíců od 28. listopadu 2007 do konce května 2008 a v různých částech Londýna se jej zúčastní přes 500 lidí. Účelem projektu je otestovat funkčnost systému a zjistit o jaké služby a funkce mají uživatelé v praxi zájem. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).