Hlavní navigace

Vladimír Mlynář odmítl převzít cenu od Ivana Langera

11. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Současný ministr informatiky Ivan Langer se rozhodl na Invexu předat cenu svým předchůdcům Vladimíru Mlynářovi a Daně Bérové za významný přínos k rozvoji informační společnosti. Exministr Vladimír Mlynář ji však odmítl převzít. Jako důvod na svých webových stránkách uvádí: Ivan Langer současně prosazuje likvidaci ministerstva informatiky (MI) a sérií svých dosavadních rozhodnutí se mu – za krátkou dobu, co je ve funkci – podařilo čtyřletou práci ministerstva v mnohém znehodnotit. Z tohoto…

Současný ministr informatiky Ivan Langer se rozhodl na Invexu předat cenu svým předchůdcům Vladimíru Mlynářovi a Daně Bérové za významný přínos k rozvoji informační společnosti. Exministr Vladimír Mlynář ji však odmítl převzít. Jako důvod na svých webových stránkách uvádí: Ivan Langer současně prosazuje likvidaci ministerstva informatiky (MI) a sérií svých dosavadních rozhodnutí se mu – za krátkou dobu, co je ve funkci – podařilo čtyřletou práci ministerstva v mnohém znehodnotit. Z tohoto důvodu povazuji udělení ceny pouze za nevhodný žert. Rozhodl jsem se proto cenu ministra informatiky Ivana Langera nepřijmout, jakkoliv vím, že to je krok pouze symbolický.

S Vladimírem Mlynářem ale nesouhlasí Dana Bérová. Bérová si nemyslí, že by se dalo za pár měsíců nekvalifikovaného přístupu zničit to, co se na MI udělalo za čtyři roky. Cenu bere jako důkaz toho, že Langer dosavadní práci MI respektuje, přestože jeho současné kroky v řízení ministerstva tomu nenasvědčují, uvádí Česká tisková kancelář. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).