Hlavní navigace

Vltava.cz už není v insolvenčním řízení

24. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vltava.cz a.s. už není v insolvenčním řízení, brněnský krajský soud jej po cca čtyřech měsících dnes podle ČTK zastavil. Provozovatel internetového obchodu Vltava.cz prý provedl řadu restrukturalizačních a revitalizačních kroků. Konkrétně došlo ke snížení počtu zaměstnanců i skladových zásob, změnila spolupráci s distributory a našla se společná řeč s věřiteli, se kterými byly uzavřeny nové dohody. Tyto dohody umožní společnosti dále bezproblémově fungovat a zároveň nenaruší existující obchodní…

Vltava.cz a.s. už není v insolvenčním řízení, brněnský krajský soud jej po cca čtyřech měsících dnes podle ČTK zastavil. Provozovatel internetového obchodu Vltava.cz prý provedl řadu restrukturali­začních a revitalizačních kroků. Konkrétně došlo ke snížení počtu zaměstnanců i skladových zásob, změnila spolupráci s distributory a našla se společná řeč s věřiteli, se kterými byly uzavřeny nové dohody. Tyto dohody umožní společnosti dále bezproblémově fungovat a zároveň nenaruší existující obchodní vztahy, tvrdí Marek Budín, místopředseda představenstva.

Tipy C

Akciová společnost Vltava.cz byla v insolvenčním řízení od května na žádost svého vedení s tím, že Vltava.cz má finanční závazky, které jsou dávno po splatnosti (podle návrhu více jak tři měsíce) a vzhledem k současnému finančnímu vývoji je není schopna plnit. Koncem května Vltava.cz vstoupila do období moratoria, tedy jakési ochrany, kdy mohla vyřešit své finanční problémy. Během ní jsme intenzivně jednali se všemi významnými věřiteli společnosti a podařilo se nám směřovat k dohodám, říká Marek Budín.

Tématu jsme se na Lupě věnovali i v článcích Vltava.cz: všechny chyby, které jsme kdy udělali, Vltava.cz – konec jednoho snu? nebo Jiný příběh Vltavy.cz. Samozřejmě zůstává otázkou, jestli Vltava.cz vyřešila své problémy definitivně nebo se alespoň opravdu nasměrovala k jejich vyřešení. To ukáže až čas. Situaci budeme nadále sledovat. (Novinky.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).