Hlavní navigace

Vodafone nakonec možná přeci jen spustí vlastní 3G síť

15. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Koncem minulého týdne přinesly Lidové noviny zprávu informující o tom, že se Mobilní operátor Vodafone možná přeci jen pokusí zprovoznit vlastní síť třetí generace. Prodloužený termín na pokrytí nejmenšího možného území (části hlavního města), který je nezbytný pro udržení licence na provoz zmiňované technologie (viz např. zde) vyprší této společnosti 1. ledna 2009, operátor přitom nemá v úmyslu žádat Český telekomunikační úřad o další odklad. Filip Hrubý, tiskový mluvčí společnosti Vodafone,…

Koncem minulého týdne přinesly Lidové noviny zprávu informující o tom, že se Mobilní operátor Vodafone možná přeci jen pokusí zprovoznit vlastní síť třetí generace. Prodloužený termín na pokrytí nejmenšího možného území (části hlavního města), který je nezbytný pro udržení licence na provoz zmiňované technologie (viz např. zde) vyprší této společnosti 1. ledna 2009, operátor přitom nemá v úmyslu žádat Český telekomunikační úřad o další odklad. Filip Hrubý, tiskový mluvčí společnosti Vodafone, Lupě na telefonický dotaz potvrdil, že se skutečně pokusí udělat všechno pro to, aby podmínky pro udržení licence na 3G síť do konce roku splnili. Bližší informace ovšem v současnosti sdělit odmítl. I kdyby se mělo jednat skutečně pouze o pokrytí ČTÚ stanovené části hlavního města, je tu jistá šance, že konkurenční Telefónica zareaguje rychlejší výstavbou své vlastní 3G sítě. Předběžné a neoficiální odhady investic, které by musel Vodafone v počáteční fázi výstavby učinit, se pohybují okolo 240 milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).