Hlavní navigace

Vodafone spustil 3G síť také v Olomouci

28. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vodafone oznámil spuštění své 3G sítě nově také v Olomouci. Podle údajů od operátora je pokryto 93,5 procenta populace hanácké metropole. Nejnáročnější bylo pokrytí historického centra města, kde se vysílače musely přizpůsobit historickým budovám, uvedl Pavel Kos, viceprezident pro technologie českého Vodafonu. Síť třetí generace by měla být dostupná i v okrajových oblastech Holice, Nemilany, Chvalkovice a Řepčín. Teoretickým rychlostním maximem pro download je 7,2 Mbit/s a pro upload pak 2…

Vodafone oznámil spuštění své 3G sítě nově také v Olomouci. Podle údajů od operátora je pokryto 93,5 procenta populace hanácké metropole. Nejnáročnější bylo pokrytí historického centra města, kde se vysílače musely přizpůsobit historickým budovám, uvedl Pavel Kos, viceprezident pro technologie českého Vodafonu. Síť třetí generace by měla být dostupná i v okrajových oblastech Holice, Nemilany, Chvalkovice a Řepčín. Teoretickým rychlostním maximem pro download je 7,2 Mbit/s a pro upload pak 2 Mbit/s.

BRAND24

Vodafone aktuálně pokrývá svou 3G sítí více než pětinu české populace. Do konce září plánuje svou síť třetí generace spustit ještě v Hradci Králové, Zlíně, Ústí nad Labem, Liberci, Příbrami, Napajedlech, Otrokovicích, Starém Plzenci, Jablonci nad Nisou, Chlumci, Sokolově a Prostějově. Do konce letošního roku chce mít Vodafone svou 3G síť v šesti desítkách českých měst včetně všech krajských metropolích.

Po dlouhých letech už skoro marného čekání na budování 3G sítí je to určitě dobrá zpráva. Činí se totiž i konkurenční T-Mobile a samozřejmě také Telefónica O2, která měla před svými rivaly náskok a momentálně 3G sítí pokrývá třetinu populace. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).