Hlavní navigace

Vodafone zlevnil datový tarif Připojení na stálo

25. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mobilní operátor Vodafone dnes oznámil, že s účinností od 6. března 2010 snižuje cenu svého datového tarifu Připojení na stálo. Platí to pro nové i stávající klienty. Standardní měsíční poplatek bude nově činit 525 korun i s DPH. Dříve si zákazníci za tento datový tarif, který Vodafone uvedl do své nabídky v únoru 2008, museli zaplatit 650 korun. Tarif Připojení na stálo umožňuje časově neomezené připojení přes GPRS a EDGE. Lze jej využití i pro datové přenosy v rámci sítě třetí generace, jejíž…

Mobilní operátor Vodafone dnes oznámil, že s účinností od 6. března 2010 snižuje cenu svého datového tarifu Připojení na stálo. Platí to pro nové i stávající klienty. Standardní měsíční poplatek bude nově činit 525 korun i s DPH. Dříve si zákazníci za tento datový tarif, který Vodafone uvedl do své nabídky v únoru 2008, museli zaplatit 650 korun. Tarif Připojení na stálo umožňuje časově neomezené připojení přes GPRS a EDGE. Lze jej využití i pro datové přenosy v rámci sítě třetí generace, jejíž pokrytí ovšem není zatím vůbec slavné. FUP počítá s datovým limitem 3 GB na měsíc.

Cena datových tarifů tuzemských operátorů je dlouhodobým terčem kritiky řady zákazníků, zejména v kombinaci s používanými datovými technologiemi. Sítě třetí generace se teprve budují a v mnoha lokalitách jsou zákazníci odkázáni jen na pomalé GPRS. Konkrétně Vodafone má svou 3G sítí pokryto jen 45 procent obyvatel Prahy (komerční + testovací provoz). Na druhou stranu pro 92 procent obyvatel České republiky má jeho síť EDGE, na které Vodafone hodně sázel. To je sice rychlejší než GPRS, ale pořád to není regulérní mobilní broadband. (>Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).