Hlavní navigace

Voyo.cz může na jeden účet používat celá rodina, ale pouze ve třech zařízeních

30. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

S tím, jak se letos rozrostla podpora nových zařízení a platforem ze strany české video-on-demand služby Voyo, někteří uživatelé narazili na limit, který má bránit tomu, aby za jedno předplatné službu používalo větší množství lidí. Na takové ochraně by nebylo nic špatného, ovšem limit stanoví, že službu lze pod jedním abonentským účtem používat jen na třech zařízeních, přičemž se ale nezohledňuje počet právě připojených zařízení, ale počet celkově připojených zařízení kdykoliv během používání…

S tím, jak se letos rozrostla podpora nových zařízení a platforem ze strany české video-on-demand služby Voyo, někteří uživatelé narazili na limit, který má bránit tomu, aby za jedno předplatné službu používalo větší množství lidí. Na takové ochraně by nebylo nic špatného, ovšem limit stanoví, že službu lze pod jedním abonentským účtem používat jen na třech zařízeních, přičemž se ale nezohledňuje počet právě připojených zařízení, ale počet celkově připojených zařízení kdykoliv během používání služby.

Jakmile je jeden abonentský účet použit na třech různých zařízeních, z dalšího zařízení není možné ke službě přes tentýž účet přistupovat, aniž by ovšem byla na prvních třech zařízeních právě připojována. Je nutné otevřít si nastavení účtu a vymazat si některé ze zařízení přideužených k účtů. To lze ovšem jen přes osobní počítač anebo chytrou mobilní elektroniku značky Apple. V chytrých televizorech a přehrávačích tato funkce dosud chybí.

Do budoucna bychom ji rádi implementovali také do chytrých televizorů a dalších platforem, pro které nyní Voyo připravujeme,“ uvedla pro Lupu mluvčí Marie Fianová z televize Nova, mezi jejíž internetové projekty česká verze služby Voyo spadá. Není prý vyloučeno, že limit bude aplikován pružněji, kdy se bude zohledňovat jen počet aktuálně používaných zařízení jako je tomu u řady jiných zábavních online služeb.

Omezení počtu změn zařízení používaných s jedním účtem podle Marie Fianové existuje, ale Nova jej nechce prozradit. Není tedy jasné, jestli se omezení může reálně dotknout uživatelů, kteří občas potřebují například odebrat tablet a přidat počítač nebo podobně. Nova však v budoucnu chce navýšit limit počtu zařízení na jeden abonentský účet. Nejde jí prý o to, aby si v domácnostech diváci pořizovali více abonentských účtů. 

Předplatitele nerozlišujeme podle toho, zda jsou jedincem, který využívá Voyo na svém telefonu / tabletu, chytré TV a videoportálu Voyo.cz, nebo je to rodina, která sleduje obsah Voyo na své TV společně. V tuto chvíli je jediným rozhodujícím faktorem počet připojených zařízení, do budoucna bychom jejich počet v rámci jednoho účtu určitě zvýšit chtěli,“ uvedla Marie Fianová pro Lupu.

BRAND24

Službu prý čekají změny, ale ty si prozatím Nova nechává pro sebe. Není tedy jasné, jestli přímo souvisí s faktem, že se nanejvýš pravděpodobně nepovede dosáhnout smělého cíle 100 000 abonentů do konce tohoto roku, který si jako osobní metu stanovil Pavel Krbec, šéf internetových projektů televize Nova. Na konci října 2012 mělo Voyo cca 20 000 abonentů. Na konci prvního čtvrtletí jich bylo o 10 000 více.

Pavel Krbec si v této souvislosti stěžuje na počítačové piráty. Kritici služby zase argumentují neatraktivní nabídkou pro předplatitele, předraženým přehráváním filmových novine ve srovnání s cenami za vypůjčení  filmu na Blu-ray nosiči a jeho komfortem, chybějícím živým vysíláním na chytrých televizorech a nenaplňováním slibů o podpoře nových platforem jako je třeba platforma Android nebo chytrá černá elektronika značky LG.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).