Hlavní navigace

Voyo pro Viera Cast není dostupné pro každé zařízení s touto funkcí

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máte starší chytrý televizor anebo přehrávač značky Panasonic s funkcí Viara Cast a stále čekáte na zpřístupnění nové verze aplikace video-on-demand služby Voyo z internetových projektů skupiny Nova? Pokud se vám dosud aplikace nezpřístupnila, možná čekáte marně. Nova sice již počátkem srpna oznámila podporu chytré černé elektroniky značky Panasonic s tím, že podporovány budou nejenom modely s novou chytrou platformou Viera Connect, ale i starší původní platformou Viera Cast, aby byla oslovena…

Máte starší chytrý televizor anebo přehrávač značky Panasonic s funkcí Viara Cast a stále čekáte na zpřístupnění nové verze aplikace video-on-demand služby Voyo z internetových projektů skupiny Nova? Pokud se vám dosud aplikace nezpřístupnila, možná čekáte marně.

Nova sice již počátkem srpna oznámila podporu chytré černé elektroniky značky Panasonic s tím, že podporovány budou nejenom modely s novou chytrou platformou Viera Connect, ale i starší původní platformou Viera Cast, aby byla oslovena co nejširší skupina uživatelů.

Tipy C

Je tu však jeden podstatný háček, o kterém dosud nebyla řeč. Jak na dotaz Lupy upřesnila Marie Fianová, tisková mluvčí televize Nova, od zařízení je vyžadována podpora technologie Widevine chránící video a jeho distribuci. Podporu této technologie nabízejí zařízení z roku 2011 nebo novější.

U starších zařízení značky Panasonic s funkcí Viera Cast prozatím zůstává dostupné Voyo v původní verzi s bezplatným přístupem do archivu původních pořadů televize Nova, což by věrní diváci televize Nova mohli chápat jako benefit, který ovšem je jen dočasný. Výhledově Nova počítá s deaktivací této služby bez náhrady. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).