Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vstříc širokopásmové budoucnosti? od xChaos - Mě by zajímalo, co už je broadband, a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2003 14:07

    xChaos (neregistrovaný)
    Mě by zajímalo, co už je broadband, a co ještě ne.
    Kde je ta hranice ?

    Zaručených 128 kbps ? 192 kbps ? 256 kbps ? Víc ?

    Počítají se jen sklálopevně zaručené rychlosti, tzn. v podstatě vyhrazené kanály, nebo i nezaručené rychlosti v agregovaném pásmu ?

    Rychlostí zaručených 64 kbps lze například stáhnout 20 GB dat za měsíc...
  • 31. 10. 2003 14:33

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Podle Keese Neggerse zde nebo tady (reditel SurfNET) je broadband takova rychlost, kterou si nemuzeme dovolit poridit :-)

    Pokud muzu hovorit za sve zkusenosti, pak pro spotrebni konzumaci videa v TV kvalite potrebujete 2 Mb/s (ale i na 512 Kb/s se to da zkousnout), pro praci s tim videem (strih, prekodovani) potrebujete 100 Mb/s. Skok ze 100 Mb/s na 1 Gb/s na bezne praci nepoznate (dokonce i pri zalohovani na pasku - ta ma obvykle rychlost ukladani kolem 80 Mb/s).

    Podotykam, ze nejde o PEVNE stanovenou rychlost, jde o to, ze kdyz tu rychlost chci, tak ji dostanu. Ve strihu se hrabu cca 0-10 hodin tydne, po brouzdani nebo generovani research paperu potrebuju maximalne 500 Kb/s.

    Podotykam, ze mam moznost porovnavat pripojeni o ruznych kvalitach. Pocinaje dial-upem, pres CaTV pripojku, pripojeni v hotelich az po korporatni 1 Gb/s (skutecne je k dispozici na pripojce).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).