Hlavní navigace

Vyhledávač Windows Live s vlastní tapetou

1. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft s pozicí svého vyhledávače Windows Live Search určitě nemůže být spokojen. V červenci jeho tržní podíl činil dle dat společnosti Net Applications pouze 2,34 procenta, což je při porovnání s více jak 78% podílem Googlu opravdu velice málo. A tak Microsoft logicky vymýšlí způsob jak uživatelům svůj vyhledávač více zatraktivnit. Momentálně usilovně pracuje na nové generaci označované jako Windows Live Wave 3, která má být úzce propojena s chystanými Windows Seven. Pro americké uživatele…

Microsoft s pozicí svého vyhledávače Windows Live Search určitě nemůže být spokojen. V červenci jeho tržní podíl činil dle dat společnosti Net Applications pouze 2,34 procenta, což je při porovnání s více jak 78% podílem Googlu opravdu velice málo. A tak Microsoft logicky vymýšlí způsob jak uživatelům svůj vyhledávač více zatraktivnit. Momentálně usilovně pracuje na nové generaci označované jako Windows Live Wave 3, která má být úzce propojena s chystanými Windows Seven. Pro americké uživatele vyhledávače Windows Live Search je už nyní připraveno nové uživatelské rozhraní, které do jisté míry kopíruje principy pracovní plochy Windows. Uživatelé si vyberou vlastní tapetu na pozadí a na této webové ploše pak budou i různé aktivní prvky.

V posledních letech se zkoušejí všelijaké nové koncepty rozhraní vyhledávače. Hodně se dnes sází na personalizaci ať už jde o iGoogle nebo home page českého Seznamu. Čeští uživatelé vyhledávače Windows Live Search již delší dobu mají možnost zvolit rozvržení a barevné schéma stránky, na kterou lze přidat RSS kanály a několik miniaplikací a to celé pak rozdělit na několik panelů. (Softpedia.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).