Hlavní navigace

Vyšel rychlejší Mozilla Firefox 4.0 Beta 7

11. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyšla sedmá betaverze prohlížeče Mozilla Firefox 4.0. Nese se ve znamení navyšování výkonu. Pořádného vyladění se dočkal engine pro zpracování kódu v jazyce JavaScript. Je to výsledek projektu JägerMonkey, jehož cílem je vylepšit možnosti čtvrté generace Firefoxu právě v této disciplíně.  K posílení výkonu by měla přispět i hardwarová akcelerace. Kromě technologie Direct2D je nyní využita také technologie Direct3D (verze 9 pod Windows XP, verze 10 pod Windows Vista a Windows 7). Uživatelé Mac…

Vyšla sedmá betaverze prohlížeče Mozilla Firefox 4.0. Nese se ve znamení navyšování výkonu. Pořádného vyladění se dočkal engine pro zpracování kódu v jazyce JavaScript. Je to výsledek projektu JägerMonkey, jehož cílem je vylepšit možnosti čtvrté generace Firefoxu právě v této disciplíně. 

K posílení výkonu by měla přispět i hardwarová akcelerace. Kromě technologie Direct2D je nyní využita také technologie Direct3D (verze 9 pod Windows XP, verze 10 pod Windows Vista a Windows 7). Uživatelé Mac OS X mohou požívat výhod hardwarové akcelerace díky OpenGL. 

K dalším technologickým novinkám patří aktivovaná podpora pro WebGL, čímž se otevírá cesta k nové generaci webových her, které nebudou pro moderní grafický kabátek potřebovat plug-iny třetích stran (např. Flash). Mozilla Firefox 4.0 Beta 7 je k dispozici celkem v 57 jazycích, mezi nimiž nechybí opět ani čeština.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).