Hlavní navigace

Vyšel SP2 pro Windows Vista a Windows Server 2008

27. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft uvolnil finální verzi druhého servisního balíčku pro Windows Vista a zároveň také pro Windows Server 2008. Momentálně je k dispozici instalátor s celým druhým servisním balíčkem pro 32bitové a pro 64bitové verze zmíněných systémů. Přes systém Windows Update bude SP2 pro Windows Vista a Windows Server 2008 šířen během několika následujících týdnů. Zatím je k dispozici anglická, francouzská, německá, španělská a japonská mutace. Čeština v tuto chvíli na seznamu podporovaných jazyků…

Microsoft uvolnil finální verzi druhého servisního balíčku pro Windows Vista a zároveň také pro Windows Server 2008. Momentálně je k dispozici instalátor s celým druhým servisním balíčkem pro 32bitové a pro 64bitové verze zmíněných systémů. Přes systém Windows Update bude SP2 pro Windows Vista a Windows Server 2008 šířen během několika následujících týdnů. Zatím je k dispozici anglická, francouzská, německá, španělská a japonská mutace. Čeština v tuto chvíli na seznamu podporovaných jazyků chybí, což je samozřejmě pouze dočasný stav.

UX DAy - tip 2

SP2 uživatelům Windows Vista vedle oprav řady chyb a souhrnu dříve uvolněných aktualizací přináší Windows Search 4.0 pro lepší prohledávání obsahu pevného disku, vylepšenou verzi aplikace Windows Media Center, podporu pro Bluetooth 2.1, jednodušší konfiguraci WiFi a vyřešení problémů s WiFi při probuzení počítače z režimu spánku či nativní podporu vypalování dat na Blu-ray média. Součástí SP2 pro Windows Vista a Windows Server 2008 dle očekávání není Internet Explorer 8. Podobně se Microsoft zachoval už u jeho předchozí verze a SP3 pro Windows XP.

Pokud si říkáte, že vám unikl SP1 pro Windows Server 2008, tak vězte, že ve skutečnosti žádný první servisní balíček samostatně nevyšel. Na trh totiž přišla rovnou Windows Server 2008 s SP1 a to spolu s SP1 pro Windows Vista. Microsoft tím chtěl sjednotit číslování servisních balíčků pro oba sesterské systémy. Ve výsledku tedy nyní vychází SP2 zároveň jak pro Windows Vista, tak pro Windows Server 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).