Hlavní navigace

Výskyt malwaru letos meziročně vzroste o 132 procent

13. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

IT společnost CA varuje domácí uživatele Internetu před vzrůstajícím rizikem cílené krádeže identity, vzrůstající rizikem plynoucí ze síťových her a dvojnásobným výskytem malwaru. CA vychází ze svého globálního výzkumu malwaru. Výskyt malwaru letos prý meziročně vzroste o 132 procent Michal Opatřil, Senior Security Consultant společnosti CA Česká republika a Slovensko, k tomu říká: Všichni uživatelé Internetu by si měli uvědomovat podstatu a závažnost online nebezpečí, zejména pak hráči her,…

IT společnost CA varuje domácí uživatele Internetu před vzrůstajícím rizikem cílené krádeže identity, vzrůstající rizikem plynoucí ze síťových her a dvojnásobným výskytem malwaru. CA vychází ze svého globálního výzkumu malwaru. Výskyt malwaru letos prý meziročně vzroste o 132 procent

BRAND24

Michal Opatřil, Senior Security Consultant společnosti CA Česká republika a Slovensko, k tomu říká: Všichni uživatelé Internetu by si měli uvědomovat podstatu a závažnost online nebezpečí, zejména pak hráči her, uživatelé komunitních serverů, senioři, mládež a rodiče. Je důležité vysvětlit zejména mladým uživatelům Internetu zásady ochrany osobních informací a zacházení s kybernetickými hrozbami, protože právě oni mají sklon nedodržovat pravidla pro bezpečný pobyt na síti, a to bez ohledu na to, že užívání Internetu je pro ně mnohem přirozenější než pro jejich rodiče.

Cílem nových útoků nemusí být již skutečná bankovní konta a přístupové údaje k nim, ale útočníci se dle očekávání CA zaměří na vykrádání účtů online her a uživatelská hesla k těmto stále oblíbenějším hrám. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).