Hlavní navigace

Vyšla finální verze e-mailového klienta Postbox 1.0

10. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po šestnácti betaverzích přichází ostrá verze e-mailového klienta Postbox 1.0, který je založen na známém Mozilla Thunderbirdu. Na rozdíl od něj ovšem nebude uživatelům poskytován zadarmo, což tvůrci avizovali již před několika týdny. Po ukončení betatestování lze tedy Postbox 1.0 zdarma stáhnout jen v podobě časově omezené zkušební verze. Jedna licence pro osobní využití vyjde na 39,95 dolaru. Za příplatek 19,95 dolaru pak může Postbox 1.0 používat až pět lidí žijících v jedné domácnosti (jde…

Po šestnácti betaverzích přichází ostrá verze e-mailového klienta Postbox 1.0, který je založen na známém Mozilla Thunderbirdu. Na rozdíl od něj ovšem nebude uživatelům poskytován zadarmo, což tvůrci avizovali již před několika týdny. Po ukončení betatestování lze tedy Postbox 1.0 zdarma stáhnout jen v podobě časově omezené zkušební verze. Jedna licence pro osobní využití vyjde na 39,95 dolaru. Za příplatek 19,95 dolaru pak může Postbox 1.0 používat až pět lidí žijících v jedné domácnosti (jde tedy o takové rodinné balení). Je však otázkou, jestli s takovým obchodním modelem tvůrci uspějí. Je dost možné, že se řada uživatelů nyní vrátí k Mozilla Thunderbirdu a nadstandardní funkce bude hledat spíše mezi bezplatnými rozšířeními.

Postbox se chlubí výkonným prohledáváním uložené korespondence. Nabízí seskupování e-mailů do konverzací nebo jejich prohlížení v panelech. Verze 1.0 přináší jako novinku také našeptávání kontaktů při přípravě nového e-mailu také z Facebooku a Twitteru, kde umí při našeptávání zobrazit i fotku dané osoby, pokud je k dispozici. Postbox samozřejmě přebírá většinu funkcí z Mozilla Thunderbirdu – včetně antiphishingového filtru nebo třeba třídění pošty s pomocí štítků. Na rozdíl od Windows Live Mailu nemá vestavěný kalendář, ale je kompatibilní s rozšířením Lightning. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).