Hlavní navigace

Vyzkoušejte si LibreOffice RC1

8. 12. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

The Document Foundation dává zájemcům o vyzkoušení k dispozici release candidate prvního samostatného vydání LibreOffice, tedy nedávno odštěpeného klonu kancelářské sady OpenOffice.org, který vzniká ve snaze osamostatnit se od společnosti Oracle. Tým LibreOffice, který má již více než stovku přispěvatelů, do budoucna počítá s menší závislostí na Javě, podporou VBA maker a zvažuje i úpravy uživatelského rozhraní ve stylu Office 2007 resp. Office 2010.

The Document Foundation dává zájemcům o vyzkoušení k dispozici release candidate prvního samostatného vydání LibreOffice, tedy nedávno odštěpeného klonu kancelářské sady OpenOffice.org, který vzniká ve snaze osamostatnit se od společnosti Oracle.

Tým LibreOffice, který má již více než stovku přispěvatelů, do budoucna počítá s menší závislostí na Javě, podporou VBA maker a zvažuje i úpravy uživatelského rozhraní ve stylu Office 2007 resp. Office 2010.

Zdroj: OpenOffice.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).