Hlavní navigace

Významé servery přestavají používat Mr. Linx

3. 4. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V pátek bylo vydáno stručné oficiální prohlášení představitelů 8 významných serverů českého Internetu, kteří oznámili, že přestávají používat systému výměnné reklamy Mr.Linx. Důvodem je skutečnost, že Mr.Linx prodává reklamu na jejich serveru za dumpingové ceny, aniž by se s nimi rozdělil o výnos.
Tisková zpráva provozovatelů významných serverů českého Internetu

V Praze dne 31.3.2000

My, provozovatelé významných serverů českého Internetu, jsme se rozhodli, že v současné chvíli vypneme zobrazování reklamních proužků výměnného systému Mr. Linx na našich serverech. Inzerentům, kteří v současné chvíli využívají placené reklamní plochy systému Mr. Linx, se tímto omlouváme za to, že se jejich reklamní proužky nebudou na našich službách objevovat. K tomuto kroku jsme přistoupili proto, že není etické prodávat reklamní prostor na našich stránkách bez našeho vědomí.

Atlas.cz a MujWeb.cz – Michal Bláha
Lupa.cz – Marek Antoš
Mobil.cz – Patrik Zandl
Navrcholu.cz – Michal Krause
Neviditelný pes – Ondřej Neff
Seznam.cz a Novinky.cz – Ivo Lukačovič
Seznamka.cz a Bazar.cz – Jiří Pallas
Xchat.cz a TopList.cz – Pavel Francírek

UX DAy - tip 2


V tomto okamžiku bych se rád zdržel komentáře, mimo jiné s ohledem na to, že pod tímto prohlášením je i můj podpis. Předtím, než připojím i svůj vlastní názor a zdůvodnění, proč se tyto servery uchýlily k takovému opatření, bych rád počkal, zda se k této situaci nějakým způsobem vyjádří také druhá strana, tedy Computer Press. Podrobnější článek proto můžete čekat na Lupě zítra.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).