Hlavní navigace

Weave Sync s otevřeným API. Přijde synchronizace napříč browsery?

9. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nedávno jsme vás informovali o vydání první ostré verze synchronizačního rozšíření Weave Sync pro webový prohlížeč Mozilla Firefox v jeho desktopové i mobilní verzi. Novinkou je otevřené API, která dává vývojářům třetích stran možnost přistupovat k datům synchronizovaným přes Weave Sync. Samozřejmě, že po souhlasu uživatele. Dosud Weave Sync umí synchronizovat záložky, historii, uložená hesla a otevřené panely jen mezi jednotlivými instalacemi Firefoxu. Díky otevřenému API je ale teoreticky…

Nedávno jsme vás informovali o vydání první ostré verze synchronizačního rozšíření Weave Sync pro webový prohlížeč Mozilla Firefox v jeho desktopové i mobilní verzi. Novinkou je otevřené API, která dává vývojářům třetích stran možnost přistupovat k datům synchronizovaným přes Weave Sync. Samozřejmě, že po souhlasu uživatele. Dosud Weave Sync umí synchronizovat záložky, historii, uložená hesla a otevřené panely jen mezi jednotlivými instalacemi Firefoxu. Díky otevřenému API je ale teoreticky možná i synchronizace napříč prohlížeči nebo i mezi dalšími zařízeními.

Vývojáři z projektu Weave Sync pro nástin možností API vytvořili několik ukázek. Je mezi nimi přístup k datům pro iPhone nebo WebOS, z příkazové řádky nebo přes webové rozhraní. V budoucnu by tak nemusela být problémem ani synchronizace dat napříč různými prohlížeči. Trendem zatím je, že tvůrci jednotlivých prohlížečů pracují na vlastních synchronizačních službách. Opera má svoji službu Opera Link, synchronizaci nabídla čtvrtá verze Google Chrome a plánovaný Firefox 4.0 má integrovat právě Weave Sync. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).