Hlavní navigace

Web IknowCzechia.com vysvětluje Američanům, že nejsme Čečna

22. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Byl to nápad sobotního večera, chtěl jsem, aby už pro jednou všichni věděli, co a kde je Česká republika, vysvětluje autor, proč spustil stránku IknowCzechia.com.

Několik tisíc návštěvníků, tisíce zmínek na sociálních sítích a průnik mezi nejpoužívanější hashtagy českého Twiiteru (dle statistiky Klaboseni.cz) – takový ohlas se za několik hodin povedlo vyvolat jednoduché stránce IknowCzechia.com.

Reaguje na omyl některých Američanů, kteří si při bombových útocích v Bostonu pletli Českou republiku s Čečenskem – odkud měli podle původních informací pocházet útočníci.

Tipy C

Jeden z pomýlených tweetů

Obsah webu je jednoduchý – snaží se názorně vysvětlit, že Česká republika není to samé, co Čečensko, a že správné není ani označení Československo. Za nápadem stojí jeden člověk – Josef Polčiak, který podle svých slov dostal nápad na vytvoření webu v sobotu večer. A v pondělí kolem poledne se web objevil na Internetu.

„Doposud mám přes 19 000 návštěvníků, 70 % je z ČR a pomalu se zvyšuje návštěvnost z USA. Čísla ze sociálních sítí vidíte na stránce. K rozjezdu webu stačilo necelých deset odpovědí (Twitter) na příspěvky ohledně tohoto omylu,“ napsal Lupě Polčiak.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).