Hlavní navigace

Názor k článku Webová mobilní iLuze od Jirka - Zcela se ztotožňuji s názorem, že by autor...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2008 10:11

    Jirka (neregistrovaný)
    Zcela se ztotožňuji s názorem, že by autor tohoto "článku" měl před jeho psaním produkt o němž hodlá informovat mít alespoň na chvilku v ruce (i když ani to není dostačující). Je naprosto jasné, že jej viděl jen na obrázcích na webu a snažil se o něm něco tamtéž přečíst. iPhone používám víc než půl roku. Měl ho kamarád a průběžně se mi ho snažil nějak také "vnutit" (asi tři měsíce :-) ). Nakonec jsem tedy kývl a on mi jej dovezl (USA). Musím přiznat, že něco jiného je si zkusit pohrát s takovým přístrojem a něco jiného je mít jej k dispozici neustále.
    Naprosto nechápu mnohé bláboly v článku - např. nějaké zmínky o "lidovějším" 3G iPhonu (vůči první verzi) - jaký je mezi nimi rozdíl (3G verze podporuje 3G sítě a má navíc GPS modul), který by vysvětloval takové označeni? Nevím o jakých omezeních WiFi se mluví - zatím jsem na žádné omezení nikde nenarazil. Nerozumím "kvalifikovanému" odhadu autora, kdo je typickým kupcem tohoto přístroje - má jít o zájemce o "stylový, ale pouze telefon" - zřejmě autor něco špatného nebo příliš silného pozřel.
    Zkrátka - já mohu (asi jako 15.000 stávajících uživatelů iPhone v ČR - vyjádření našich tří velkých mobilních operátorů) iPhone ohodnotit jako opravdu přelomový počin (měl jsem před ním opravdu mnoho jiných telefonů). Jsem zkrátka zvyklý na to, že mám všude sebou web, mail, telefon a "herní konzoli". (Měl bych doplnit, že samozřejmě používám také jiné aplikace pro svou práci, ale myslím, že to je zbytečné příliš rozpatlávat - pod příjemným GUI jede OSX a z toho vyplývají možnosti tohoto přístroje.) A všechny tyto funkce jsou natolik snadno použitelné, že je také používám. Na rozdíl od předchozích, byť "smart"-phonů. Tam byl sice formálně web i mail také k dispozici, ale jejich ovládání bylo natolik nepříjemné, že jsem je použil jen několikrát po zakoupení a pak mi odpor ke komplikovanému použití další pokusy znemožnil.
    Nikomu iPhone nevnucuji. Nemám potřebu jej ani doporučovat. Já jsem jen moc rád, že jej mohu já sám používat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).