Hlavní navigace

Webovinky 22: už má váš rotvajler vlastní blog?

31. 7. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
Naučte se bojové chvaty. Jak? Online. A na kurzovné si vydělejte pomocí pay per post, ukážeme vám, kde. Také vám pomůžeme najít dívku (chlapce), které jste někde potkali, ale ztratili jste jejich adresu. Dále nabízíme online encyklopedii plnou videonávodů, jak se co dělá, a komunitní server pro vaše zvířecí mazlíčky.

Zoom Team

Většina lidí se v životě potká s nějakou formou agresivity či násilí. Kurzy sebeobrany a bojových umění jsou jedním z možných způsobů, jak se s těmito situacemi vypořádat. Nově spuštěné české stránky Zoom Team nabízí online video kurzy sebeobrany, které vznikají pod záštitou válečného legionáře Stana Gazdíka. Ten v nich zúročuje své zkušenosti instruktora speciálních jednotek Groupe Commandos Parachutistes. Každý týden v pondělí jsou na stránky přidány nové lekce, které vás naučí, jak odrazit různé druhy útoků za pomoci chvatů a jiných triků. Web funguje také v polské a slovenské jazykové mutaci. Videa jsou uveřejňována ve dvou obsahových verzích: každodenní situace a military verze. Druhá uvedená vás naučí nejen to, jak se útoku ubránit, ale také, jak útočníka zneškodnit. Některé lekce jsou zadarmo, většina je ale zpoplatněna přes prémiové SMS.

ZoomTeam

PlaCla

Máte vlastní blog nebo webový magazín a rádi byste si přivydělali? Jednou z možností je umístit na stránky reklamu, ale existuje i systém označovaný jako payperpost – placení za uveřejněné články. Obvykle si tento typ propagace zadávají specializované internetové obchody, které tím získají zpět návštěvníky nebo zpropagují daný produkt, značku nebo službu. Doposud se většina takových článků objevovala jen na populárních a navštěvovaných weblozích a byla založena na přímé komunikaci autora a inzerenta. Nově spuštěný český web PlaCla umožňuje registraci všem majitelům blogů a samozřejmě i zadavatelům a inzerentům. Stránky jsou ve zkušební verzi a bohužel není možné zjistit, které weblogy nebo inzerenti jsou v systému zaregistrováni. Obchodní transakce probíhají mezi systémem PlaCla a inzerentem, blogeři získávají za zveřejnění blíže nespecifikovanou provizi. Tento způsob možná není nejvhodnější vzhledem k tomu, že autorem článku jsou přímo blogeři. Logičtější by byla provize určená pro správce systému za zprostředkování.

PlaCla

Blinka.me

Strávili jste polovinu konference po pozření nevhodného jídla na WC a nestihli jste si s ostatními účastníky vyměnit vizitky? Mrkala na vás v baru pěkná blondýnka a nestihli jste si vyměnit telefonní čísla? Díky službě Blinka.me se můžete opět setkat s lidmi, které jste potkali na ulici, v parku nebo na sportovní akci, a navázat nová (a ztracená) přátelství. Stačí vytvořit novou událost na mapě, přidat popis situace a čekat, zda se vám dotyčná osoba ozve. V současnosti jsou nejaktivnějšími uživateli Australané a Britové. Mimo standardní registraci se ke službě můžete připojit i přes Facebook Connect. Hlavním navigační nástrojem jsou Google Maps. Možná nová přátelství lze sledovat podle lokací ve vašem okolí nebo akcí, jichž jste se zúčastnili. Web má velmi intuitivní rozhraní s prvky web 2.0 a humorně zpracovaný návod na používání. Trochu zavádějící je rozdělování událostí do dvou kategorií: náhodná setkání a akce (kam spadají zároveň sportovní zápasy i konference).

BRAND24

blinka.me

Videojug

Videojug byl sice spuštěn již před třemi roky, ale u video portálů platí dvojnásobně, že je lépe se podívat na jejich provoz s určitým časovým odstupem. Za dobu svého působení se z něj stala pravděpodobně největší video encyklopedie s návody, praktickými tipy a recenzemi. V současnosti je v archívu cca 60 tisíc videí z oblastí jako životní styl, zdraví a krása, domácnost, peníze a kariéra atd. Obsah tvoří převážně profesionální editoři nebo různé dobrovolnické organizace. Videa je možné sledovat streamovaně na stránkách, po registraci si je můžete také uložit na disk. Velmi užitečnou funkcí je textový transkript mluveného slova. Nad jednotlivými návody je možné samozřejmě diskutovat s ostatními návštěvníky.

videojug

Petizens

Nápad založit komunitní síť pro majitele domácích mazlíčků není vůbec nový, ale je s podivem, že podobné projekty velmi rychle končí a jsou neustále nahrazovány novými. Zatím se nedá říci, že by se některý z nich mohl označit za jasného lídra mezi zvířecími Facebooky. Petizens je novým webem, který se o to pokouší. Svému psovi nebo kočce můžete snadno vytvořit vlastní webové stránky, psát blog, nahrávat videa a fotografie a samozřejmě také diskutovat s ostatními chovateli. Tvorba stránek je evidentně velmi jednoduchá, protože většina hýří barvami, smajlíky, srdíčky a vkládanými flashovými přehrávači hudby. Autoři trochu podivně dovolili aplikovat styly uživatelských stránek i na hlavní navigaci, takže v případě přílišných „kreativců“ je nečitelné i menu s odkazy. Stránky mají předdefinovánu řadu funkcí ze zábavných webů. Svého psa můžete třeba virtuálně obléct ve stylu oblékání panenek, vytvářet koláže s fotografií atd.

Petizens

Který projekt vás nejvíce zaujal?

  • Zoom Team.
    23 %
  • PlaCla.
    5 %
  • Blinka.me.
    57 %
  • Videojug.
    7 %
  • Petizens.
    8 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se osm let věnuje tvorbě internetových stránek a psaní recenzí o nezávislých počítačových hrách pro server Idnes.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).