Hlavní navigace

Webovinky 26: usmějte se na celý svět

4. 9. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
Chcete si pořídit nové bydlení a nevíte, jakou hypotéku? Dnes vám nabídneme užitečnou pomůcku. Další novinkou je český web pro sdílení fotografií, a hráčům nabídnemenové hry podle jejich chuti. Pobavily vás? Na další stránce si změříte, jak moc a ukážete svou náladu světu. A nepotěší-li vás hraní, jistě to dokáže poslech filmové hudby.

HonzovaHypoteka

Vyznat se v nabídce hypoték chce buď velmi dobré informace, nebo trpělivého poradce. Jen velmi těžko bychom hledali podobný produkt, který ovlivní náš život na celá desetiletí a přitom vykazuje velké známky individuálnosti, které se konkrétní produkty společností někdy těžce přizpůsobují. Nový web HonzovaHypoteka je jakýmsi virtuálním tržištěm, které propojuje bankéře a občany. Žadatel o hypotéku vyplní důležité informace (výše hypotéky, čistý příjem, závazky, požadovaná fixace, výše splátek atd.) a zbytek nechá na finančních odbornících. Ti mu vytvoří nabídky, mezi kterými se nakonec rozhodne. Nejde přitom o nějaké skriptové řešení a obdobu finančních kalkulátorů a nabídky pochází od skutečných makléřů. Poradce lze navíc nezávisle hodnotit a velkou pomocí je už samotná otevřenost systému, kdy si můžete prohlížet poptávky a nabídky ostatních klientů.

Honzovahypoteka

Zonerama

Před několika týdny byl oficiálně spuštěn nový český web pro sdílení digitálních fotografií Zonerama. Stojí za ním společnost Zoner – autoři poměrně populárního počítačového programu pro správu fotografií Zoner Photo Studio. Jako provozovatelé webhostingové společnosti navíc mají dostatek zkušeností a kapacitu na zajištění bezproblémového provozu. Hlavním trumfem oproti konkurenci je možnost nahrávání fotografií do velikosti 1,5 MB nebo rozlišení 1920 × 1200 bodů bez změny kvality a jakýchkoliv úprav fotografie. Pověstné eso v rukávu však zatím zůstává skryto a bude jím nepochybně propojení právě se Zoner Photo Studiem. Stránky mají jednoduché a velmi přehledné uživatelské rozhraní. Otázky vyvolává jen velikost nabízeného prostoru, který je v současnosti dotován univerzálním slevovým kuponem. Vystavené fotografie je možné klasicky hodnotit, zajímavější funkcí je přidělování virtuálních bodů, které je alternativní možností, jak objevit zajímavé snímky.

Zonerama

gamerDNA

Pokud se jen těžko orientujete v džungli herních titulů a nevíte, který si z nabídky vybrat, pomůže vám nový web gamerDNA. Podobně jako „špionážní“ stránky Wakoopa dokáže monitorovat různá zařízení a vyhledávat hry, u kterých jste v poslední době strávili nejvíce času. U každého titulu můžete uvést kladné stránky, oblíbené postavy nebo frakce (na základě tagů). Na základě toho systém třeba pozná, že straníte záporákům a preferujete horory a nabídne hry s podobnými parametry. GamerDNA zaujme především rozsahem monitorovaných platforem: od PC (zde omezeno na služby jako Steam), přes XBox live a další konzole, až po mobilní telefony iPhone. Dalším pozitivem je možnost přidávat nové tituly. Databáze se tak rozšiřuje o zajímavé online flashovky či nezávislé tituly malých studií. Po mnohých pokusech o sdružení hráčů do univerzální komunitní sítě se zdá, že GamerDNA vykročil tou správnou cestou k úspěchu.

BRAND24

gamerDNA

Emotionr

Pokud se vás na Twitteru ptají na otázkou: „Co právě děláte?“, potom chce Emotionr znát odpověď na otázku: „Jak se cítíte?“. Podobné pokusy o vytvoření čtenářského „náladoměru“ už se na různých stránkách objevily, ale až nyní si můžete udělat globální obrázek. Emotionr totiž měří náladu nejen jednotlivých členů, ale dokáže spočítat index pro každý stát. Mimo obrázkovou desetistupňovou stupnici můžete použít i konkrétní slovní vyjádření a zároveň uvést situaci, která vaši náladu navodila. Služba tak dokáže suplovat podobnou funkci pro aktualizaci stavů na Facebooku nebo Twitteru. Není proto divu, že lze na obě sítě svůj status automaticky posílat. Každý uživatel si může přidat emoce a reakce k různým životním situacím a vytvořit si tak jakýsi emoční profil. Mimo emoce a krátké zprávy máte možnost také do svého výpisu citově ohodnotit fotografie, videa nebo odkazy na jiné webové stránky či zprávy.

emotionr

Momupl

Za trochu podivným názvem Momupl se skrývá jednoduchý web, který ocení všichni fanoušci filmové hudby. Pokud se vám nechce složitě vyhledávat soundtracky, stačí vložit název filmu a nejznámější hity poslouchat streamovaně. Hledání funguje za pomoci nepříliš chytrého našeptávače, který vám sice potvrdí výběr udáním roku vydání filmu, ale již nepředloží alternativy, což je problém zejména u filmových sérií. Nabídka filmů je poměrně široká, horší je to se samotnou nabídkou jednotlivých skladeb. U známých filmů nebo muzikálů je sice široká, horší je to v případě méně známých titulů, kde je vám obvykle předložena jenom jedna písnička. Stránky by si zasloužily vylepšení v mnoha směrech: přímo se nabízí např. možnost přehrávání skladeb jen od známých skladatelů.

momupl

Který projekt vás nejvíce zaujal?

  • HonzovaHypoteka.
    59 %
  • Zonerama.
    2 %
  • gamerDNA.
    7 %
  • Emotionr.
    14 %
  • Momupl.
    18 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se osm let věnuje tvorbě internetových stránek a psaní recenzí o nezávislých počítačových hrách pro server Idnes.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).