Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku WikiGate: smí otevřená Wiki obsahovat odkazy na placené zdroje? od Ondřej Schifauer - Hmm, někdo neregistrovaný (anonymní) o sobě tvrdí, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2015 14:34

    Ondřej Schifauer (neregistrovaný)

    Hmm, někdo neregistrovaný (anonymní) o sobě tvrdí, že je Vojtěch Dostál, předseda Wikimedia ČR, a žádá o začlenění své poznámky do článku.

    Opravu nechápu, proč když už někdo takhle něco píše, tak nějak nepotvrdí svoji identitu...

  • 15. 9. 2015 12:33

    Vojtěch Dostál (neregistrovaný)

    >Otázkou zůstává, zda „dar“ od Elsevieru není opravdu dobře spočítanou aktivitou, která v zásadě hlavně pomůže firmě, jenž by jinak neměla šanci se do Wikipedie dostat. Většina editorů by příspěvky založené na nedostupném obsahu odmítla, ale pokud se Elsevieru podaří mít na své straně „nejvýznamnější editory“, tak má velkou šanci uspět.

    Je absurdní se domnívat, že by si tímto svým "darem" Elsevier nějak pomohl v začleňování odkazů na placené zdroje do Wikipedie. Rád bych upozornil, že 99% odkazů na placené zdroje z databáze Elsevier pravděpodobně přidávají wikipedisté, kteří dar od Elsevieru vůbec nevyužili. Jen prostě mají k těmto placeným zdrojům přístup, tak jako já obvykle z akademického prostředí nebo díky knihovnám. Nikdo proti tomu v minulosti výrazněji neprotestoval (ač nepopíráme že open source publikace máme radši).

    Byl bych rád, kdyby tato poznámka byla do článku přidána, pokud je to možné. Díky, Vojtěch Dostál, předseda Wikimedia ČR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).