Hlavní navigace

Windows 7 ovládají čtvrtinu trhu, na Windows XP pořád hodně ztrácí

3. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operační systém Windows 7 dosáhl další významné mety. Podle sledovaných statistik společnosti Net Applications se nejnovějšímu operačnímu systému společnosti Microsoft podařilo obsadit čtvrtinu trhu. Dubnový podíl Windows 7 činí přesně 25,11 procenta, takže jsou druhým nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače. Rok a půl od uvedení na trh se tak potvrzuje dobrý odbyt systému. Microsoft nedávno potvrdil, že prodal již 350 milionů licencí. 

Operační systém Windows 7 dosáhl další významné mety. Podle sledovaných statistik společnosti Net Applications se nejnovějšímu operačnímu systému společnosti Microsoft podařilo obsadit čtvrtinu trhu. Dubnový podíl Windows 7 činí přesně 25,11 procenta, takže jsou druhým nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače. Rok a půl od uvedení na trh se tak potvrzuje dobrý odbyt systému. Microsoft nedávno potvrdil, že prodal již 350 milionů licencí

První příčku stále drží populární a osvědčená Windows XP, jejichž dubnový podíl činí 53,18 procenta a nadále tak dle očekávání klesá, i když nikterak závratně. Za poslední rok však Windows XP přišla o deset procentních bodů. První trojici uzavírají Windows Vista s dubnovým podílem 10,22 procenta, která meziročně ztratila pět procentních bodů. Nejbližším systémem konkurující bloku Microsoftu je Mac OS X ve verzi 10.6, jehož tržní podíl v dubnu činil 2,34 procenta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).