Hlavní navigace

Windows 7: RC verze je hotová, přijde virtualizace Windows XP

27. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft si může odškrtnout další významný milník ve vývoji Windows 7. Bylo totiž dokončeno release candidate sestavení tohoto připravovaného systému, který by měl již v dohledné době nahradit Windows Vista. V praxi to znamená, že nyní již budou vývojáři pracovat jen na odstraňování nalezených chyb a ladění výkonnosti. I proto převládají pochybnosti nad oficiálně uvedeným datem vydání finální verze. Microsoft pořád trvá na uvedení začátkem roku 2010, tedy tři roky po Windows Vista. Někteří…

Microsoft si může odškrtnout další významný milník ve vývoji Windows 7. Bylo totiž dokončeno release candidate sestavení tohoto připravovaného systému, který by měl již v dohledné době nahradit Windows Vista. V praxi to znamená, že nyní již budou vývojáři pracovat jen na odstraňování nalezených chyb a ladění výkonnosti. I proto převládají pochybnosti nad oficiálně uvedeným datem vydání finální verze. Microsoft pořád trvá na uvedení začátkem roku 2010, tedy tři roky po Windows Vista. Někteří analytici a komentátoři však říkají, že vzhledem k relativně dobře pokračujícímu vývoji by nereálný nebyl ani předvánoční trh.

Každopádně Microsoft plánuje po první a jediné betaverzi nechat širokou veřejností prověřit i nynější RC verzi. Od 30.dubna si ji budou moci stáhnout předplatitele programů MSDN a Technet. Širší veřejnost by se Windows 7 RC z oficiálních zdrojů měla dočkat 5. května a to i s zatím nepříliš známou funkcí Windows XP Mode, což bude speciální virtualizační mód ve vyšších edicích pro zachování plné zpětné kompatibility s Windows XP. Microsoft také k Windows 7 otevřel nové české diskusní fórum. (Technet CZ/SK Blog, Windows for your Business)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).