Hlavní navigace

Windows Live Mesh se vrací na scénu, alespoň jako značka

30. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft opět předvedl jeden ze svých veletočů, ke kterým čas od času dochází. Je to jen pár týdnů, co byl k nelibosti značného množství uživatelů vyhlášen konec experimentů s cloudovou službou Windows Live Mesh pro online skladování souborů a jejich synchronizaci mezi desktopem a cloudem. Prapor Microsoftu v této oblasti měla nadále nést jednodušší služba Windows Live Sync, ale teď Microsoft oznámil změnu změny. Windows Live Sync se přejmenuje na Windows Live Mesh a pod tímto názvem bude…

Microsoft opět předvedl jeden ze svých veletočů, ke kterým čas od času dochází. Je to jen pár týdnů, co byl k nelibosti značného množství uživatelů vyhlášen konec experimentů s cloudovou službou Windows Live Mesh pro online skladování souborů a jejich synchronizaci mezi desktopem a cloudem. Prapor Microsoftu v této oblasti měla nadále nést jednodušší služba Windows Live Sync, ale teď Microsoft oznámil změnu změny. Windows Live Sync se přejmenuje na Windows Live Mesh a pod tímto názvem bude součástí Windows Live Essentials 2011. Můžeme spekulovat, jestli důvodem pro změnu názvu není i chystaná podpora ActiveSync pro Hotmail, kde by pak pojmenování jednotlivých služeb mohlo působit zmatek.

Windows Live Sync přejmenovaný na Windows Live Mesh dostane i některé funkce, kterých se testeři dožadovali. Řeč je konkrétně o synchronizaci skrytých souborů, zobrazování více informací k synchronizaci a především navýšení kapacity zpět na 5 GB (ze 2 GB). Právě 5 GB totiž bylo původně nabízeno v rámci betatestování Windows Live Mesh. Microsoft k navýšení kapacity sáhl i přesto, že podle jeho statistik jen dvě procenta testerů ukládala více než 1,6 GB dat. Ke spojování s Windows Live SkyDrive mimochodem nedochází proto, že podle Microsoftu jde o dvě různé služby využitelné v různých situacích, pro něž jsou i optimalizovány. (Inside Windows Live)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).