Hlavní navigace

Windows Live SkyDrive konečně pro české uživatele

23. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Své internetové služby v posledních letech a měsících českým uživatelům neservíruje jen Gooogle, ale také Microsoft, který do češtiny lokalizoval již celou řadu služeb z rodiny Windows Live. Nyní konečně přichází mezi české uživatele i se svou službou Windows Live SkyDrive, tedy internetovým úložištěm dat. I když ono „konečně“ snese uvozovky, protože jde o službu relativně novou. S veřejným testováním se začalo teprve loni v červnu, tehdy ještě pod názvem Windows Live Folders. Jak šel čas, tak…

Své internetové služby v posledních letech a měsících českým uživatelům neservíruje jen Gooogle, ale také Microsoft, který do češtiny lokalizoval již celou řadu služeb z rodiny Windows Live. Nyní konečně přichází mezi české uživatele i se svou službou Windows Live SkyDrive, tedy internetovým úložištěm dat. I když ono „konečně“ snese uvozovky, protože jde o službu relativně novou. S veřejným testováním se začalo teprve loni v červnu, tehdy ještě pod názvem Windows Live Folders. Jak šel čas, tak se služba přejmenovala a zvětšovala se i úložná kapacita dostupná uživatelům.

Nyní tedy už i čeští uživatelé mohou využít internetové úložiště o kapacitě až 5 GB a to zdarma. Stačí vlastní Windows Live ID. Do úložiště můžete nahrávat z prostředí webového prohlížeče prakticky libovolné soubory, které lze třídit do složek. Uložená data mohou být buď striktně soukromá, sdílená s vybranými uživateli nebo veřejně přístupná komukoliv. Zkrátka jde o takovou internetovou úschovnu dat s důrazem na jejich sdílení. Ne vše je ale povedené. Například data nelze přesouvat mezi složkami, uživatelé alternativních prohlížečů jsou odkázáni jen na nepohodlné nahrávání souborů přes formulář a i při kapacitě 5 GB nesmí být jeden soubor větší než 50 MB, což třeba pro video není moc. (Microsoft TechNet Blog CZ/SK)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).