Hlavní navigace

Mobilní Windows Marketplace nyní dostupný i přes počítač

13. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft spustil klasickou webovou verzi služby Windows Marketplace. Jistě není nutné připomínat, že jde o obdobu úspěšného AppStore pro iPhone od Applu. Windows Marketplace je nedávno spuštěný katalog aplikací pro Windows Phones, tedy zařízení se systémem Windows Mobile od Microsoftu. Díky klasické webové verzi jej lze procházet i z pohodlí osobního počítače. Doposud bylo možné jen procházení skrze klienta v nové verzi Windows Mobile. I přes klasickou webovou verzi lze procházet dostupné…

Microsoft spustil klasickou webovou verzi služby Windows Marketplace. Jistě není nutné připomínat, že jde o obdobu úspěšného AppStore pro iPhone od Applu. Windows Marketplace je nedávno spuštěný katalog aplikací pro Windows Phones, tedy zařízení se systémem Windows Mobile od Microsoftu. Díky klasické webové verzi jej lze procházet i z pohodlí osobního počítače. Doposud bylo možné jen procházení skrze klienta v nové verzi Windows Mobile. I přes klasickou webovou verzi lze procházet dostupné programy rozdělené do řady kategorií.

Po přihlášení přes Live ID účet je možné také prohlížet seznam zakoupených aplikací. To se ovšem zatím netýká české mutace Windows Marketplace, která je určena jen pro volně šiřitelné programy. Implementace podpory platby kartou a tím pádem i otevření pro komerční aplikace je v plánu až příští rok. Uživatelé Windows Mobile ale samozřejmě mohou kupovat a stahovat aplikace kdekoliv jinde. Windows Marketplace není jediným posvěceným zdrojem aplikací, jako tomu bohužel je u AppStore. (The Windows Mobile Developer Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).