Hlavní navigace

Windows Update čeká aktualizace a vyšlo kvarteto záplat

9. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft vydal kvarteto oprav označených za důležité, což je druhý nejvyšší stupeň důležitosti. Všechny záplaty jsou určeny pro Windows, žádná pro Office. Jedna záplata se týká vedle Windows i SQL Serveru. Podrobnosti se dočtete na webu Microsoftu, záplaty jsou k dispozici na Windows Update. I samotná služba Windows Update bude aktualizována. Microsoft slibuje zvýšení rychlosti hledání oprav až o 20 procent. Všem uživatelům, kteří nemají automatický update zcela vypnutý, bude aktualizace…

Microsoft vydal kvarteto oprav označených za důležité, což je druhý nejvyšší stupeň důležitosti. Všechny záplaty jsou určeny pro Windows, žádná pro Office. Jedna záplata se týká vedle Windows i SQL Serveru. Podrobnosti se dočtete na webu Microsoftu, záplaty jsou k dispozici na Windows Update.

I samotná služba Windows Update bude aktualizována. Microsoft slibuje zvýšení rychlosti hledání oprav až o 20 procent. Všem uživatelům, kteří nemají automatický update zcela vypnutý, bude aktualizace automaticky nainstalována a to i v případě, kdy uživatelé mají nastaveno pouhé informování o dostupnosti aktualizací. Důvodem je zajištění správně funkčnosti služby, aby mohla plnit svůj účel a uživatel nenabyl falešného dojmu bezpečí, když mu nefunkční Windows Update nebude nabízet žádné opravy. (Microsoft Update Product Team Blog)

BRAND24

Vedle kvarteta záplat i tento měsíc vyšla nová verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru, což je jednorázová utilita pro deratizaci systému a odstranění některých rozšířených druhů malwaru. Nově si Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru poradí se skupinou trojanů Win32/Horst.

Microsoft také upozornil, že do automatických aktualizací brzy uvolní SP3 pro Windows XP, takže pokud o něj z nějakého důvodu nestojíte, je nejvyšší čas buď vypnout automatické aktualizace nebo sáhnout po utilitě Blocker Toolkit, která umožní automatickou instalací třetího servisního balíčku odložit. (MSDN)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).