Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Windows Vista žně prodejcům hardwaru nepřinášejí od Petr K, - ..dočkali vylepšeného vzhledu, pár blbinek, menší kontroly nas...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 4. 2007 22:33

    Petr K, (neregistrovaný)
    ..dočkali vylepšeného vzhledu, pár blbinek, menší kontroly nas systémem a vyšší cenu...

    Hmm, zajímalo by mě, kdy už přestane bavit lamičky šířit fudy. Vsadil bych vše, že lamička "kubuntu" xeelee viděl vistu tak maximálně v reportáži tv nova )čemuž odpovídá i věta: ...hlavní tahák WV (vzhled)...

    takže fakta
    2 pc:
    Cel 1g, 512R - pokles výkonu 7% (vista ultimate bez gr. fičur ve srovnání s XP)
    Northwood 3,2g, 2gR- pokles výkonu 3%.
    jde o průměr měření v app (PSP7, bryce6, Mac DW8, Acad2008, paragon DBP8.5) - žádnej ms sw...

    šifrování paměti, UAC, skvělá síťová synchronizace, spuštění sw bez nutnosti startu OS - těch věcí jsou desítky, jenže lamičky jako xeelee viděli v tv obrázky s rotujícími okny, který oni nepotřebujou, a nadávat na MS je in, takže všude blejou do fór tyhle fudy...

    Omlouvám se za to "podání" ale tohle mě vážně štve. jo jasně - ten sw má hafo chyb, nedodělky, díry, tak jako každej ostře sledovanej sw, ale ve srovnání s xp je to pořádnej krok vpřed.
  • 2. 4. 2007 23:08

    Ritchie (neregistrovaný)
    LOL. Pokud nějaký software skutečně běží bez startu operačního systému, pak to přeci nemůže být zásluha toho operačního systému. :-)

    Uvědomujete si, že vámi zmiňované novinky (šifrování, uživatelská práva, síťová synchronizace) jsou v Linuxu samozřejmostí? Pokud je musíte vydávat za úžasné novinky, tak se nedivte, že spoustě uživatelů Linuxu jsou Windows Vista k smíchu. Viděl vy jste vůbec někdy Linux s KDE 3.5?
  • 3. 4. 2007 0:14

    Xeelee (neregistrovaný)
    Nechtěl jsem abecedně vyjmenovávat všechny nové funkce. Nic z toho co jsi napsal normálním uživatelům nic neříká. Hlavním lákadlem je pěkný vzhled který můžeš vidět ve všech reklamách na Vistu. To je prostě fakt. Lidé kupují to co vidí, netuší co je šifrovaná paměť a je jim jedno jestli to ten systém podporuje. Obávám se že se MS nepodařilo vyvolat ten kýžený "americký" WOW efekt jaký se dá sledovat například u mobilních telefonů. Kampaň je podle mě primitivní a ubohá, založená na WOW efektu funkcí převzatých z Maca a na "převratné nové technologii" akcelerovaného desktopu.

    Ty opravdu inovativní věci se však ve Vistě neobjevily a spousta věcí je okopírovaná z Macintoshe a možná i z Linuxu i když tyhle množiny se dost protínají. Vista je prostě nedodělaná a neměli ji vypouštět ale měli obrovské zpoždění a déle už asi čekat nemohli (to mi připomíná vypuštění velmi chybové a děravé ostré (beta)verze ICQ 5.1 mezi uživatele). Plýtvat prostředky na snižování kvality přehrávaného prémiového obsahu je s prominutím prasárna a když si někdo chce pořídit blueray mechaniku tak má holt smůlu.

    Upřímně by mě hodně překvapilo kdyby MS nepřišel s nějakými vylepšeními ale většina z nich není nic převratného a překvapuje mě že některé nebyly už ve Windows XP. K čemu je vůbec dobré spouštění programů bez nutnosti startu OS a jak se na tom podílí OS?

    BTW TV prakticky nesleduji a na Novu se nedívám. Jak jsem myslel to s tím hlavním tahákem WV jsem psal o pár řádků výš. Za tím co jsem napsal si stojím a za lamičku se nepovažuji. Přístě přidám více technických termínů ;) Akcie MS po zveřejnění předběžných statistik prodeje WV klesly o 10% Náhoda?

    Napsal jsem jen že mi nevyhovuje a že je nedodělaný. To si snad takhle ostrou odpověď nezasloužilo. Stačí si vzpomenout na paskvil Windows XP SP0.
  • 3. 4. 2007 8:20

    stoural (neregistrovaný)
    Zdravim,

    je mozne, ze v linuxu je to bezne. To je ovseum duvod vydavat na novinku. Na merdedes take mate omezovac rychlosti s ohledem na auta pred vami. Kdyz to ovsem konecne implementuje Skoda, taky to bude vydavat na novinku. A nic spatneho na tom neni.
  • 3. 4. 2007 9:22

    l4m4 (neregistrovaný)
    Pokud to bude propagovat, jako by tím získala náskok před ostatními, tj. i Mercedesem, tak to je dost špatné.
  • 3. 4. 2007 10:13

    Roj
    Nejvetsi vyhoda widli je, ze nejaky SW bezi BEZ NICH! V tom ma Petr K. pravdu a pod to se podepisu :-)
  • 3. 4. 2007 10:52

    bez přezdívky
    zastánci linuxu jako ty mě neustále utvrzují v domněnce, že tento systém je jeden velký mrtvý truc-podnik
  • 3. 4. 2007 20:02

    Xeelee (neregistrovaný)
    To je novinka u té firmy, která to zavedla. Pokud však existují nějaké dvě konkurenční firmy, z nichž jedna má lepší produkt a druhá začne podporovat něco, co už ta první firma má, tak se píše o tom, že UŽ to konečně podporuje a nemluví se o tom jako o novince. V případě Windows a linuxových distribucí je rozdíl v tom, že Windows má monopol a o Linuxu lidé skoro nic neví, takže to je defakto novinka i když se třeba i několik let používá.
  • 3. 4. 2007 19:49

    Xeelee (neregistrovaný)
    Tvoje tvrzení bych bral v tom případě, kdyby jsi nějakou linuxovou distribuci vyzkoušel. Znám lidi, kteří si nevybrali pro ně moc vhodné distro nebo se setkali s neochotou ze strany některých uživatelů. Mám bohužel dojem, že tak usuzuješ pouze z toho co se kde dočteš.

    K přechodu na Linux mě poměrně nedávno donutila prakticky nefunkční instalace Win XP. Od doby kdy si druhý uzivatel počítače vynutil administrátorská práva, tak se systém začal rozpadat. Nic takového se u Linuxu stát nemůže. To už o něčem svědčí, ne? Znáte někoho kdo by si stěžoval na Linux (a měl s ním větší zkušenosti než že ho nainstaloval a po pár minutách odinstaloval)? Já ani jednoho. Zkuste to porovnat s Microsoftem. Nejvíce mi ale nevadí samotný OS, ten se dá upravit do pro mě použivatelného stavu (např. nLitem), ale vadí mi především agresivní politika MS a jeho chování k zákazníkům.

    Marketingové oddělení MS se u WV netrefilo. Někteří uživatelé při představě WV na jejich PC začali hledat alternativy, což je rozhodně dobře a trhu to jen prospěje. Uvidíme jestli se díky tomu neprodlouží podpora Win XP. Nyní se dokonce špatně schánějí při koupi nového PC, ale myslím, že se k nim prodejci brzy vrátí. Někde jsem myslím četl, že první SP na WV bude do konce roku, ale to je pro hodně potenciálních kupců nových PC dost dlouhá doba.

    Moje osobní zkušenost je, že od instalace Linuxu mám klid od virů a všemožných problémů s OS. Ty bys nepodporoval Linux kdyby jsi měl podobné zkušenosti? Navíc, pokud jsi stejný hračička jako já, tak si můžeš Linux bez jakýchkoliv programů třetích stran upravit tak jak se ti u Windows ani nesnilo.
    :) Bez registů je život hned veselejší (:
  • 4. 4. 2007 16:32

    Nemo7 (neregistrovaný)
    Klidně bych přešel na Windows Vista. Všude ale slyším - těch věcí a vylepšení jsou desítky, 100 důvodů proč řeknete Wow. Tak mi řekněte JEDNU, bez které se neobejdu a která se vyplatí. Jsem programátor, žádná lamička. Vyvíjím serverové databázové systémy pod ASP.NET .NET framework verze 3 existuje pod Win XP, stejně jako další věc, která mně jako novinka zajímá - Power Shell.

    - Šifrování paměti
    Výhodné hlavně při spouštění prémiového obsahu. :)

    - User Account Control(UAC)
    Aby mně systém při každé blbině obtěžoval ?

    - Skvělá síťová synchronizace
    Při nahrávání aplikace na vzdálený server rozhodně využiju.

    - Spuštění sw bez nutnosti startu OS
    Pojede takto IIS s MSSQL databází ?

    Ještě přidám další :
    - skvěle vylepšený průzkumník - ještě že mám koupený Total Commander, tam mám produktivitu práce 10x větší.

    - lepší zabezpečení
    Spyware jsem zatím neměl, jsem za HW routerem, na webu nelezu tam kam nemám a zběsile neinstaluji programy(nebo cracky :)). Pokud bych měl potřebu zkoumat web z té horší stránky tak si spustím Tučňáka.

    - Miniaplikace
    Hodiny mám dole a počasí jako Forecastfox ve Firefoxu.

    Netvrdím, že někdo nenajde užitečné novinky v operačním systému Windows Vista. Takže se znovu ptám, jako uživatel(snad poměrně profesionální) operačního systému Win XP, který ho využívá 10 hodin denně a programování ho živí. Bez čeho se neobejdu, co mi urychlí a usnadní práci, proč přejít na Windows Vista ? Čím se mi vložené peníze do Visty vrátí ?
  • 2. 4. 2007 19:43

    Xeelee (neregistrovaný)
    Kdyby aspoň všechno odladili...
    Visty jsou jako Linux: také mají problémy s programy pro Windows a s různými ovladači.

    Rozdíl je v tom že, nové linuxové distribuce nebývají náročnější na HW, programátoři se snaží dělat svoji práci pořádně a třeba já mám nový operační systém, plný novinek, každých šest měsíců.
    Po pěti letech jsme se u Windows dočkali vylepšeného vzhledu, pár blbinek, menší kontroly nas systémem a vyšší cenu (a to nepočítám náklady na nové železo). LOL!

    BTW za Kubuntu (zadarmo) bych klidně zaplatil víc než za předražené WV a to nejen kvůli spoustě ušetřených nervů, kvalitnímu SW zadarmo se kterým si naprosto vystačím, jednoduché konfiguraci čehokoliv bez potřeby externích aplikací a výbornému plně nastavitelnému vzhledu včetně možnosti nastavení průhlednosti oken a 3D akcelerace (která místo zatěžování procesoru využívá nevyužitý výkon grafické karty).
    Ano, hlavní tahák WV (vzhled) už nějakou dobu Linux má a v mnohem lepší podobě.
    Pro mě má Windows naprosto minimální užitnou hodnotu a tudíž je zbytečné abych si ho pořizovat (navíc za cenu vyšší než zadarmo).

    Toto je samozřejmě můj subjektivní názor a nikomu ho nevnucuji.
    No flame pls.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).