Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku WLW Hotel Selector pomůže s výběrem ubytování od anonym - Už jen to, že jako technologie pro aplikaci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2007 14:29

    anonymní
    Už jen to, že jako technologie pro aplikaci nebylo zvoleno HTML + případně AJAX, ale Flash, mě mělo dostatečně varovat.

    Nepletl jsem se, návrh aplikace dělal pravděpodobně někdo s velmi zajímavým pohledem na svět. Namísto klient-server aplikace (což je technologie stará desítky let), kdy klient pošle krátký požadavek a server na výkonném železe ho rychle vyřídí a pošle zpět krátký výsledek, autoři zvolili něco, nad čím mi zůstává rozum stát.
    Nejprve se mi na dlouhé vteřiny (asi 18) objeví "Načítám data, u pomalejšího spojení to může trochu trvat", což na 2MBit lince překvapí. No nic, konečně jsem se dočkal, ovšem když se mi po na Relaxační pobyty objeví dialog "Probíhá přepočítání dat", který tam "visí" přes dvacet vteřin, a to na Core 2 6300, byl to poslední signál, jak vývoj webové aplikace opravdu nemá vypadat a stránku jsem zavřel.

    Ano, sice jde o betaverzi, ale obávám se, že do ostré verze se změnou architektury i vývojové platformy (Flash) nepočítají - takový návrh se dělá ve fázi analýzy a ne ve fázi končícího vývoje. Já tudíž nepočítám s WLW.
  • 6. 6. 2007 17:13

    František Grunt, marketingový ředitel WLW (neregistrovaný)
    Technologie Flash, respektive Flex byla zvolena z několika důvodů. Především poskytuje kvalitní a výkonné rozhraní pro přenos komplexních datových struktur, není třeba řešit problémy s kompatibilitou prohlížečů, nabízí dostatečný výkon pro matematické i logické operace a v neposlední řadě obsahuje celou paletu prvků pro tvorbu dobrých uživatelských rozhraní.

    Co se týká rozložení a doby přenosů dat, tak ve finální verzi je jejich struktura upravena a délka optimalizována, aby byla uživatelsky přijatelnější.

    V každém případě je nutné vzít do úvahy, že se v tomto případě nejedná o webovou stránku běžného vyhledávače, který vrací jednoduchý seznam odkazů, ale o komplexní aplikaci, jež umožňuje nejen přesně specifikovat požadavky včetně jejich priority, avšak podává také kompletní informaci o vybrané položce.
  • 16. 6. 2007 16:03

    marmot (neregistrovaný)
    Tohle vážně není dobré! Nabízí dostatečný výkon pro matematické a logické operace-ale bohužel u zákazníka a ne na serveru. Koukám, že si něco pletete "dobré a použitelné uživatelské rozhraní" s "pěkným na pohled a náročným na vybavení - paměť, procesor.." To není jen obyčejný vyhledávač, který jen vrací textové odkazy? Tak copak to tu máme?Pro laika - pozor,není to jen dortík, ale dortík se šlehačkou! Přitom dortík se šlehačkou, jahodami a táckem nemusí být ve flashi. Na implementaci to nemá vliv.Tedy další aplikace, které jsou "robustní" a nepotřebují být ve flashi: mapy.cz,amapy.cz,centrum e-mail,gmail,google calendar,docs.google.com (mají celý office v prohlížeči).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).