Hlavní navigace

Yahoo vyhledává kompletní skladby k poslechu

22. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Yahoo společně se společností Rhapsody integrovalo do svého vyhledávání přímé přehrávání hledaných kladeb. Pod zadání klíčového řetězce s názvem skladby tak vyhledávač nejen ukáže, kde se dá skladba koupit, ale také ji zároveň celou umožní přehrát prostřednictvím integrovaného webového přehrávače FoxyTunes od Rhapsody. Je tu pochopitelně jeden háček, počet skladeb, které si takto lze vyzkoušet je limitován na 25 písní pro uživatele za měsíc (30 dní). Po překročení limitu se opět začnou pouštět…

Yahoo společně se společností Rhapsody integrovalo do svého vyhledávání přímé přehrávání hledaných kladeb. Pod zadání klíčového řetězce s názvem skladby tak vyhledávač nejen ukáže, kde se dá skladba koupit, ale také ji zároveň celou umožní přehrát prostřednictvím integrovaného webového přehrávače FoxyTunes od Rhapsody. Je tu pochopitelně jeden háček, počet skladeb, které si takto lze vyzkoušet je limitován na 25 písní pro uživatele za měsíc (30 dní). Po překročení limitu se opět začnou pouštět již jen standardní třicetivteřinové náslechy známé z internetových hudebních obchodů. Databáze zatím čítá okolo pěti milionů skladeb a je dále průběžně aktualizována. Nová funkce má být první vlaštovkou firemní strategie „Play Tthe Web“, která počítá s větším důrazem na multimedialitu a další obsah a služby ve vyhledávání. Yahoo tímto krokem reaguje na pro něj nebezpečně vzrůstající vyhledávací podíl společnosti Gogole. (Dmnews.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).