Hlavní navigace

YouTube bude přenášet koncert U2, Češi ale mají smůlu

20. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

YouTube chystá další přímý přenos. Tentokrát svým uživatelům ve vybraných zemí nabídne koncert rockové kapely U2 z Rose Bowl v Los Angeles, který proběhne 25. října. Uživatelé pak na YouTube naleznou i jeho záznam. Těmi vyvolenými zeměmi jsou oficiálně Austrálie, Brazílie, Kanada, Francie, Indie, Irsko, Izrael, Itálie, Japonsko, Mexiko, Nizozemsko, Nový Zéland, Jižní Korea, Španělsko, Velká Británie a Spojené státy. Česká republika tedy opět mezi privilegovanými není, což nejen u YouTube není…

YouTube chystá další přímý přenos. Tentokrát svým uživatelům ve vybraných zemí nabídne koncert rockové kapely U2 z Rose Bowl v Los Angeles, který proběhne 25. října. Uživatelé pak na YouTube naleznou i jeho záznam. Těmi vyvolenými zeměmi jsou oficiálně Austrálie, Brazílie, Kanada, Francie, Indie, Irsko, Izrael, Itálie, Japonsko, Mexiko, Nizozemsko, Nový Zéland, Jižní Korea, Španělsko, Velká Británie a Spojené státy. Česká republika tedy opět mezi privilegovanými není, což nejen u YouTube není bohužel žádná novinky.

BRAND24

Každopádně je zřejmé, že Google se dlouhodoběji snaží z YouTube udělat i něco více, než pouhé místo pro sdílení uživatelských videí, ve kterých analytici nevidí dlouhodobou komerční perspektivu. První přímý přenos si YouTube s velkým očekáváním vyzkoušel už loni v listopadu. Původně se spekulovalo, že tím odstartuje zajišťování přímých online přenosů i pro širokou veřejnost, ale zůstalo u jednorázových akcí. Navíc si musel vypůjčit zázemí společnosti Akamai.

Google se při oznamování posledních hospodářských výsledků nechal slyšet, že plánuje jednu až dvě větší akvizice ročně. Už právě od loňského prvního pokusu o velké přímé přenosy se spekuluje, že by se mohl zaměřit právě na projekty věnujícím se online přenosům. V poslední době je však v souvislosti s YouTube více slyšet spíše o dílčích dohodách s filmovými a televizními společnostmi na poskytování jejich tvorby pro YouTube. To je samozřejmě další kapitola rozšiřování nabídky YouTube. (YouTube Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).