Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Za fotky ukradené z Twitteru dostane fotograf od AFP a Getty 1,2 milionu USD od spodní voda - Příliš mnoho ironie a omyl v tom, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2013 13:59

    spodní voda (neregistrovaný)

    Příliš mnoho ironie a omyl v tom, že "pár významnejch subjektů" by mělo mít dostatečné právní povědomí o tom, že to co není výslovně označeno k volnému použití má někde svého majitele a nedá se tedy na tom beztrestně rejžovat.

    Nebo se ti spíš líbí systém, kdy se autorské mafie mastí na studentovi, co si dal fotku do prezentace nebo stát zavede poplatek na všechno co nese data a za chvíli i na brejle, kterými si můžeš prohlížet autorský obsah?

    Je moc dobře, že je fotograf klepnul přes pařátky a že to snad bude i citelná, ne jen symbolická pokuta. Ostatně, mohli se včas mimosoudně vyrovnat ale vlastní arogance je zradila. Dobře jim tak.

  • 25. 11. 2013 13:50

    realita? (neregistrovaný)

    Plácnu fotku někam na web (nejlépe nějakej, co se tváří hodně otevřeně a volnomyšlenkářsky), počkam, až se pár významnejch subjektů nachytá, a pak z nich vysoudim daleko větší peníze, než bych vůbec kdy dostal, kdybych se jim ty fotky (mezi stovkami dalších) snažil prodat přímou cestou. ;) A samozřejmě velkou část té ceny pak udělá onen subjekt sám tím, že je pustí v prime-timu celýmu státu. To je panečku škodička! Chytrej chlapec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).