Hlavní navigace

Za většinu spamu může pouhých šest botnetů

20. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle výzkumu společnost Marshal, která se věnuje internetové bezpečností, pochází 85 procent veškerého spamu z šesti největších botnetů. Botnetům se budeme věnovat na Lupě v samostatném článku navazujícím na dnešní text Jak se dělá phishing. Podíl spamu v e-mailové korespondenci neustále roste. Podle Symantecu už přesáhl tři čtvrtiny a podle Postini dokonce dávno překročil hranici devadesáti procent. Úřad pro ochranu osobních údajů, který má v Česku boj se spammery na starosti, však tato čísla…

Podle výzkumu společnost Marshal, která se věnuje internetové bezpečností, pochází 85 procent veškerého spamu z šesti největších botnetů. Botnetům se budeme věnovat na Lupě v samostatném článku navazujícím na dnešní text Jak se dělá phishing.

Podíl spamu v e-mailové korespondenci neustále roste. Podle Symantecu už přesáhl tři čtvrtiny a podle Postini dokonce dávno překročil hranici devadesáti procent. Úřad pro ochranu osobních údajů, který má v Česku boj se spammery na starosti, však tato čísla zpochybňuje: Údaje se liší zejména podle toho, co autor pokládá za spam a nakolik míní veřejnost ‚šokovat‘, uvedl ve své výroční zprávě. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).