Hlavní navigace

Záchrana se nezdařila, Twitpic nakonec vypne své služby k 25. říjnu

17. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jednání s možnými kupci, kteří by službu dále provozovali, sice vypadala nadějně, nakonec ale z dohody sešlo.

„S těžkým srdcem znovu oznamujeme, že Twitpic skončí.“ Tweet s tímto textem je definitivním koncem nadějí, že by služba na sdílení fotek a videí na Twitteru mohla přežít.

Na blogu pak zakladatel služby Noah Everett potvrzuje, že přes nedávné optimistické prohlášení o prodeji služby a jejím dalším fungování se s potenciálním kupcem nakonec nedohodl.

„Byli jsme si téměř jistí, že jsme pro Twitpic našli nový domov, ale nakonec jsme se nedokázali shodnout na podmínkách,“ vysvětluje. Služba podle něj skončí k 25. říjnu, tedy o měsíc později, než byl původní termín ukončení provozu. Uživatelé si mohou své fotky a videa stáhnout na stránce nastavení svého účtu.

BRAND24

Zánik služby Everett oznámil poprvé už na začátku září. Důvodem podle něj byl spor s Twitterem o ochrannou známku, na který podle něj firma nemá prostředky. Je otázkou, jestli to ale pro Twitpic nebyla spíš poslední kapka.

Služba byla kdysi jednou z mála možností, jak na Twitter multimediální obsah dostat. Od jeho začátků se ale mnohé změnilo a Twitter dnes multimédia sám podporuje. Potřebnost externí služby tak začala být diskutabilní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).