Hlavní navigace

Zájem o chytré mobily roste, pořád se ale více prodávají ty obyčejné

20. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zájem o chytré mobily a komunikátory u nás roste, ale pořád představují jen nevelkou část z celkového počtu prodaných mobilů. Těch se má v České republice letos celkem prodat 3,76 milionů kusů. Uvedla to analytická agentura Gartner. Meziročně tak prodej mobilů stoupne o více než 300 000 kusů. Chytrých telefonů by však mělo být prodáno jen něco mezi 500 000 až 550 000 kusy. Zájem o ně ale roste a to v celém východoevropském regionu.

Zájem o chytré mobily a komunikátory u nás roste, ale pořád představují jen nevelkou část z celkového počtu prodaných mobilů. Těch se má v České republice letos celkem prodat 3,76 milionů kusů. Uvedla to analytická agentura Gartner. Meziročně tak prodej mobilů stoupne o více než 300 000 kusů. Chytrých telefonů by však mělo být prodáno jen něco mezi 500 000 až 550 000 kusy. Zájem o ně ale roste a to v celém východoevropském regionu.

Zvýšili jsme naše odhady růstu prodeje chytrých telefonů pro letošní rok. Očekáváme regionální prodej mezi 12,5 milionu a 13 miliony kusů, což odpovídá meziročnímu růstu o 80 až 90 procent, cituje agentura ČTK slova analytičky Annette Zimmermann. Celosvětově ve druhém čtvrtletí tohoto roku vzrostl prodej mobilů o 14 procent na 325,6 milionů zařízení, z čehož 19 procent přestavují právě chytré mobily, jejichž prodej stoupl o polovinu. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).