Hlavní navigace

Základní registry fungují, reaguje ministerstvo vnitra na kritiku

11. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo vnitra zareagovalo na kritiku kolem spuštění základních registrů (zřejmě i na můj včerejší článek zde na Lupě) a vydalo vlastní vyjádření. Podle něj jsou prý komentáře v médiích nepřesné nebo neaktuální. Dobrou zprávou je, že nakonec nebude zavedena tzv. obecná (též: univerzální) agenda, která měla kompenzovat nenaplněnost Registru práv a povinností (a dát každému úředníkovi přístup ke všem datům). V mezidobí se prý podařilo dosáhnout toho, že Matice rolí a oprávnění, která řídí…

Ministerstvo vnitra zareagovalo na kritiku kolem spuštění základních registrů (zřejmě i na můj včerejší článek zde na Lupě) a vydalo vlastní vyjádření. Podle něj jsou prý komentáře v médiích nepřesné nebo neaktuální.

Dobrou zprávou je, že nakonec nebude zavedena tzv. obecná (též: univerzální) agenda, která měla kompenzovat nenaplněnost Registru práv a povinností (a dát každému úředníkovi přístup ke všem datům). V mezidobí se prý podařilo dosáhnout toho, že Matice rolí a oprávnění, která řídí přístupy jednotlivých úřadů a úředníků do systému základních registrů, je zcela naplněna a plně funkční. Stejně tak jsou prý jednotlivé  základní registry naplněny všemi referenčními daty a má být systematicky zajištěna jejich průběžná aktualizace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl dlouho nezávislým konzultantem a publicistou, od 8.6.2015 je členem Rady ČTÚ. 35 let působil také jako pedagog na MFF UK v Praze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).