Hlavní navigace

Názor k článku Zaměstnanci? Pro firmy bezpečnostní problém číslo jedna od bob - Vezmu to z druhé strany. Admini se většinou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2012 6:45

    bob (neregistrovaný)

    Vezmu to z druhé strany. Admini se většinou snaží o nějaká trapná omezení, např.omezení připojení na "nevhodné" stránky apod. Přitom v drtivé většině firem jsou u pc přístupné USB, vypalovačky, LAN porty apod.

    Admini si totiž musí hned na začátku rozmyslet proti čemu se chtějí bránit - proti blbosti uživatelů? Pak stačí antivir. Proti záměrnému útoku? Dneska téměř bez šance. Možností jak propojit PC znalým člověkem je milion - net, USB, bluetooth, vypalovačka, rozebrat pc a zapojit nový disk, připojit se přes LAN port na PC, tiskárna!! atd atd.. Toto nemá ochráněno dokonale 99,99% firem.

    A co je pak výsledek? Jakási přetvářka, kdy se admini před vedením tváří jak je vše ochráněné a přitom tím akorát buzerují a omezují lidi ve firmě.

    Ono se na to chce taky koukat úplně jinak - věřím svým zaměstnancům? Pak se nemusím chránit. Je mezi zaměstnanci špión/záškodník? Pak na 100% uspějě. Vždyť to by museli každého člověka při odchodu z firmy šacovat, jestli nemá v kapse nějaký papír/cd/hdd/flash prošacovat mobil atd. A to NIKDO nedělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).