Hlavní navigace

Názor k článku Zaplať, nebo nedostaneš data. Příběh o tom, jak lehce vám může zatopit ransomware od Pavel - Víte, existují operační systémy, které poskutují od svého...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2016 7:56

    Pavel (neregistrovaný)

    Víte, existují operační systémy, které poskutují od svého začátku dobré systémové služby, takže každý vývojář SW je rád použije. Na takových systémech se pak (téměř) všechny aplikace chovají slušně a konzistentně.

    A existují operační systémy, jejichž systémové služby byly udělané tak otřesně, že se pro vývoj aplikací použít nedaly. Pak si každý vývojář musel pro svou aplikaci vlastně vyvinou i pořádně napsané služby OS, a aby je mohl používat, musela aplikace běhat v privilegovaném režimu. A samozřejmě, když později byly do systému přidané jakž takž použitelné služby, tak už tu aplikaci nikdo nepřepisoval, protože to už by nikdo nezaplatil.

    V druhém případě je samozřejmě zcela na místě spílat autorům operačního systému, protože autoři aplikací byly k psaní aplikací, které se chovají každá jinak a vyžadují nesmyslně vysoká opravánění, donuceni právě jimi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).