Hlavní navigace

Zástupci americké ambasády prý lobbovali za Microsoft

29. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská komisařka Neelie Kroesová, proslavená hlavně díky sporům Evropské komise a Microsoftu, pro nizozemský deník Het Financieele Dagblad uvedla, že se za softwarovou společnost byli osobně přimlouvat zástupci americké ambasády. Ti prý chtěli, aby Neelie Kroesová přehodnotila svůj přístup. Evropská komisařka podle ČTK řekla: Vůbec mě nezajímá, jaké ‚národnosti‘ ta společnost je a jak je velká. Zajímá mě jenom, jestli dodržuje právo. A to platí i pro Microsoft. V minulosti se objevily názory,…

Evropská komisařka Neelie Kroesová, proslavená hlavně díky sporům Evropské komise a Microsoftu, pro nizozemský deník Het Financieele Dagblad uvedla, že se za softwarovou společnost byli osobně přimlouvat zástupci americké ambasády. Ti prý chtěli, aby Neelie Kroesová přehodnotila svůj přístup. Evropská komisařka podle ČTK řekla: Vůbec mě nezajímá, jaké ‚národnosti‘ ta společnost je a jak je velká. Zajímá mě jenom, jestli dodržuje právo. A to platí i pro Microsoft. V minulosti se objevily názory, že Evropská komise by proti společnosti z EU takto tvrdě nepostupovala nebo, že Neelie Kroesová bere případ až příliš osobně. Spor mezi Evropskou komisí a Microsoftem není zdaleka u konce. V rámci zpráviček na Lupě vás o jeho vývoji pravidelně informujeme. V Bruselu si chtějí na Microsoft nově stěžovat společnosti Symantec a Adobe. Evropská komise nedávno oznámila, že se vedle Windows Vista zaměří i na Office 2007. Komisařka Krosová Microsoftu pohrozila i úplným zákazem prodeje Windows Vista v EU. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).