Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ženy se na Internetu stydí a bojí od Vlasta - Kdyby pan Handl pouze nepapouškoval to, co napsali...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2008 9:15

    Vlasta (neregistrovaný)
    Kdyby pan Handl pouze nepapouškoval to, co napsali jinde, tak by se možná víc zabýval vlastním poznáním a pak i vlastními závěry. Ty by mě zajímaly mnohem víc.

    Já si zas myslím, že některé ženy (snad ne všechny) se na internetu chovají docela výrazně, ale to je nutno hodnotit jinými měřítky, než pouze mužskými. (ke kterým patří i umění)

    ženy jsou schopné s jistotou anonymity, nebo s jistotou vlastního bezpečí (i neanonymního) představovat sebe velmi nestydlivě a nebojácně. Týká se to však jejich "umění života" což je určitá paralela k mužskému "tvoření hodnot".

    Myslím tím vyjadřování svých emocí, detailního a barvitého vyjadřování svého soukromí, osobních vztahů, rodiny... Svoji odvahu se odhalit prezentují velmi vehementně, ovšem kdyby je na to kdokoliv upozornil, nasadí pózu "uražená ješitnost". Naopak kdyby to samé, co o době dovede napsat ženská napsal muž, tak by jeho text byl veřejně označen za úchylnost, nechutnou slizkost a sebeobnažování, které obtěžuje malé děti a slušné čtenáře.

    Typické to je u blogů dívenek ale i frustrovaných kariéristek, které se pod rouškou "můj cancáček" dovedou rozepsat i o tom, co by žádný chlap o sobě ani o druhých nepublikoval. Protože by neměl důvod, měl by určitou zdrženivost, nebo by alespoň respektoval ty druhé.

    Nakonec i ta ochota (hloupost, naivita) jak se ženy nechají zmanipulovat na "fotografování uměleckých aktů" (HAHAHA) je velmi průzračná. Jenže tam už hrají roli i jiné faktory a těmi jsou - peníze. Pro ty jde jakýkoliv ostych stranou. Jde stranou přemýšlení, co se asi stane s těmi uměleckými fotkami, o kterých se fotograf dušoval, že "jsou jen mezi námi" .

    Ten "Pocit bezpečí" je však u žen nutné chápat jako iracionální pocit, který nemusí mít s reálným, nebo argumenty podloženým bezpečím nic společného. Je to jejich závěr v jejich hlavě. Naivní víra. Jakmile se však střetne s realitou, může dojít k velkému rozčarování, z kterého se žena cítí ublížená a ostentativně dává najevo, že jí bylo zlým úmyslem ublíženo, zatímco ona je duše čistá a nevinná jako jarní kopretina.

    Závěr tedy zní: nemyslím si, že ženy se na internetu nějak extra bojí. Používají jen jiné formy, jiné způsoby své sebeprezentace, které muži buď nezachytí v plné šířce, nebo nepochopí. Naopak muži jsou některými feministickými pravidly společenského chování natolik ovlivněni, že přestávají mít chuť se na internetu pohybovat a prezentovat "otevřeně sami za sebe" a místo toho zůstávají jen na povrchu.
    Aby se zbytečně nedostali do střetu "upřímné a čisté ženy" s ním, jako s "odjakživa chlípným a skrznaskrz zkaženým mužem". V dnešní době tento střet totiž muž pouze prohraje.
  • 12. 7. 2008 14:17

    Kybernet (neregistrovaný)
    BTW, zaujal me nedavno jakysi vyzkum, srovnavajici narust odpovedi zen na inzerat muze v zavislosti na jeho udavanem prijmu. Polozeno vedle verejnych (neanonymnich) vyzkumu na tema "jsou pro vas penize v partnerstvi dulezite?" to dava vesely obrazek...
  • 13. 7. 2008 0:28

    anonymní
    to je ale logicke... muzi chteji rosevat co nejvice sve semeno, zena chce byt prezentovana co nejvice muzum, aby se o ni "poprali" a zvitezil ten nejlepsi....
  • 14. 7. 2008 19:51

    Petr (neregistrovaný)
    Kazdy sociolog vi, ze vyzkumy typu "ptame se lidi" a vyzkumy typu "divame se, co lidi skutecne delaji", maji diametralne odlisne vysledky. Prvni typ vyzkumu odpovida na otazku "jaci lide chteji byt", druhy na otazku "jaci lide jsou". Tyka se to obou pohlavi uplne stejne.

    Oba typy vyzkumu jsou legitimni.

    Akorat je pak nejaky zurnalisticky popleta nesmi zamenit. A nesmi jeden typ vydavat za druhy a vyvozovat z toho dalekosahle dusledky.

    Co mne osobne prekvapuje je to, ze Cechach si tohle (skoro) nikdo neuvedomuje.
  • 12. 7. 2008 10:33

    sedaha (neregistrovaný)
    Naprosto souhlasím. Dokonce když provedeme např. srovnání počtu profilů a počtu žádostí o seznámení na serveru lide.cz mužů a žen, tak zjistíme, že zatímco více mužů se chce seznámit, více žen rádo prezentuje svoje profily....
  • 12. 7. 2008 16:03

    BLEK. (neregistrovaný)
    Pokud žena řekne, že pro ni peníze jsou důležité, tak bohatého muže nesbalí. Takže, aby ho sbalila (a peníze si nahrabala), musí říkat, že důležité nejsou.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).