Hlavní navigace

Názor k článku Zloděj pracovního času od anonym - U magistrátních úředníků atp. nejde ani tak o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2009 22:41

    anonymní
    U magistrátních úředníků atp. nejde ani tak o hodnocení podle výkonu, ale lépe by se uplatnilo hodnocení podle best practices, tj. podle toho kolik práce odvede člověk na stejné pozici se stejným objemem potenciálních zákazníků (nelze často srovnávat maloměsto/velkoměsto) atd.
    Když úředník nemá práci, tak ať klidně hraje karty. A takové situace musí z principu nastávat, protože optimalizovat tak, aby byl zaměstnanec zaměstnán přesně na 100 % nejde, musíte mít mírně přezaměstnáno, abyste stíhal špičky on-time, tj. většinu dní se vám budou část pracovní doby všichni zaměstnanci nudit.
    Je třeba tyto doby rozpoznat (třeba právě podle přístupu do systému, internet atd.), a pak zjišťovat, jestli člověk netráví takto čas i v době, kdy práci má. A to nejde nějak automaticky.
    Druhá věc je dát takovým zaměstnancům v takový čas možnost nějakého osobního růstu, ve stejný čas jim dát možnost třeba dělat online jazykový kurz, osobnostní kurz atd. A nebo třeba jen co nejlépe relaxovat, aby pak byl výkonnější.
    U mnoha zaměstnanců navíc potřebujete "open-mind" - tím, že sledují noviny atd. tak zůstávají v obraze a pomáhá jim to právě reagovat v aktuální situaci a přicházet s aktuálními myšlenkami.
    Tohle je docela komplexní problém, nelze to prostě zjednodušit na nějaký primitivní šuplíček "zloděj pracovního času"
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).