Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Změna SEO Expert na Česká vývojová? Klasický způsob, jak unikat věřitelům od Seti - Já pochopil zejména tři věci: 1. Lemra lina je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2013 17:59

    Seti (neregistrovaný)

    Já pochopil zejména tři věci:

    1. Lemra lina je Troll s velkým T, který když zjistí, že plácal nesmysly a sám se ještě z vlastní iniciativy usvědčí hledáním v OR a jeho kopírováním sem, tak místo aby to přiznal, začne se hloupě posmívat a obviňovat, že někdo naletěl podvodníkům a že se nechal "votěhotnět". Celkem ubohé.

    2. Tomáš Kapler vynalezl podvody s dlouhodobým plánováním. V roce 2003 se společnost převede na bílého koně, aby se o 9 let později (pokud se nemýlím) nechala krachnout :-)

    3. Lidi, a že jich není málo, jsou ochotni někoho odsoudit na základě jednoho článku v bulvárním plátku, aniž by byli schopni si zjistit alespoň nějaké dodatečné informace někde. V dnešní době, kdy je možno na netu dohledat téměř cokoliv, už to není o lenosti, ale o obyčejné hlouposti. Ne, že bych se tomu divil.

  • 7. 3. 2013 11:01

    The_ERROR

    podepisuji. Nemam co bych dodal. Pokud muze Lemra lina nebo Tomas Kapler dokazat svoje tvrzeni jinak nez "nejakym clankem" a pozustatky v rejstriku, tak se obavam, ze jsou tito dva ponekud kratkozraci a Lemra k tomu jeste i opravdu lina, jak smotny anonymni Nick naznacuje.

  • 7. 3. 2013 13:03

    Lemra lina (neregistrovaný)

    Pro zápisy v obchodním rejstříku platí princip presumpce správnosti. Viz § 29 obch. zákoníku. Jsem opravdu rád, že se pod svoji tupost ještě veřejně podepisujete. Jinak koukám, že madam Šmudlinka se už radši zdekovala, čím to asi bude.

  • 7. 3. 2013 14:49

    Seti (neregistrovaný)

    Jenže v tom OR je přesně to, co píše právník a Radka, že funkce jednatelky p. Šormové zanikla v roce 2003, nadále zůstává pouze společníkem, kde, pokud nemá nadpoloviční většinu potřebnou pro odvolání jednatele, neudělá prostě NIC. S tou tupostí bych se tady moc neoháněl na Vašem místě :-)

    Předpokládám, že se zdekovala, protože pochopila, že bavit se s trollem znamená mlácení prázdné slámy, navíc již vše podstatné řekla.

  • 6. 3. 2013 10:32

    Radek (neregistrovaný)

    Pane Dočekal není náhodou zdrojem zprávy tento blogpost? www.fandor.cz/seo-expert-zkusenosti/ Pokud ano, proč zprávu neozdrojovat?

    OT: Včera jste na svém twitter účtu https://twitter.com/poohcz napsal Extra.cz má větší denní návštěvnost než Lidovky, iHned, AHA, Živě, ... už chápete co ty lidi chtějí číst? Na několik dotazů na zdroj jste nereagoval. Jaký je tedy zdroj této informace?

  • 6. 3. 2013 16:26

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    Tohle je úžasné - přijde mi, že si jeden člověk co převedl firmu na bílého koně, stěžuje na jiného člověka, který udělal to samé. Nebo jsem něco z toho sáhodlouhého vysvětlení pochopil špatně?

  • 6. 3. 2013 12:36

    Lemra lina (neregistrovaný)

    A co nám Šmudlinko povíte o svém podnikání - viz odkazy dole? :-P

  • 6. 3. 2013 12:59

    Lemra lina (neregistrovaný)

    Lemro, odpovím dopisem, který zaslal můj advokát jako reakci na tento článek

    To má být jako pohrůžka, Šmudlinko? :-)

  • 6. 3. 2013 10:41

    Daniel Dočekal

    Radku, zdroj je v článku jasně uveden. Co se "OT" týče, na JEDEN položený dotaz jsem odpověděl.

    Pokud by ještě se "zdrojem" byl nějaký další problém, tak myslím že nejlépe to dovysvětlí hlavička z "forwardu" e-mailu:

    ---------- Přeposlaná zpráva ----------
    Od: CA lastiky.cz, Radka <____a@____y.cz>
    Datum: 4. března 2013 10:48
    Předmět: SEO Exp.
    Komu: ___l@____.cz

  • 6. 3. 2013 12:34

    Radka (neregistrovaný)

    Zdrojem této informace jsem v tomto případě já osobně a podklady má pan Dočekal tedy také ode mne.

  • 6. 3. 2013 12:50

    Radka (neregistrovaný)

    Lemro, odpovím dopisem, který zaslal můj advokát jako reakci na tento článek:

    Vážení,

    oznamuji Vám, že jsem převzal právní zastoupení paní Radky Šormové, IČ 63181541 (dále jen „klientka“).

    Obracím se na Vás v souvislosti s články označenými „Pozor na ženy, kterým muži vládnou – třetí část“ a „Pozor na ženy, kterým muži vládnou – čtvrtá část,“ které byly dne 18.4.2012 a 19.4.2012 uveřejněny na internetovém portálu www.krachycestovek.cz, jejímž provozovatelem je Vaše občanské sdružení.

    Tyto články obsahují některé informace nepravdivého charakteru, které mohou vést k závěru, že jste porušili právo mé klientky na ochranu osobnosti a že tak došlo ke vzniku dalších nároků klientky, zejména pak z titulu nároku na náhradu škody.

    Je skutečností, že klientka byla společníkem společnosti Trade studio, s.r.o., jednatelkou této společnosti však byla pouze na počátku jejího fungování, a to do 25.4.2003. Od 25.4.2003 je jediným jednatelem společnosti Derya Evren. Klientka tak od tohoto data nebyla pověřena obchodním vedením společnosti a nedisponovala proto ani potřebnými rozhodovacími pravomocemi ve vztahu k obchodním krokům a dalšímu směřování této společnosti.

    Podle obchodního zákoníku ručí společníci společnosti s ručením omezeným společně a nerozdílně za závazky společnosti do výše souhrnu nesplacených částí vkladů všech společníků podle stavu zápisu v obchodním rejstříku. Zápisem splacení všech vkladů do obchodního rejstříku ručení zaniká.

    Moje klientka jako pouhý společník společnosti tedy neodpovídala za jakéhokoliv závazky společnosti Trade studio, s.r.o. a nenesla tudíž ani žádnou odpovědnost v souvislosti se zmíněnými exekucemi a následnou likvidací společnosti. Účast klientky ve společnosti byla od roku 2003 pouze majetková, nikoliv rozhodovací.

    Jen pro úplnost dodávám, že problémy společnosti Trade studio, s.r.o. , které vyústily ve ztrátu koncese, vznikly v souvislosti sporu společnosti s pojišťovnou Pool, která protiprávně odmítla poskytnout společnosti nutné pojištění. Poté, co se společnost Trade studio, s.r.o. obrátila na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, pojišťovna svůj přístup přehodnotila a společnosti Trade studio, s.r.o. potřebné pojištění nabídla. V mezidobí však již samozřejmě došlo k razantnímu nárůstu nákladů společnosti Trade studio, s.r.o. a také ke ztrátě koncese.

    Pokud jde o společnost Travel Studio International s.r.o, zde je majetková účast klientky zcela minimální, když klientka disponuje obchodním podílem o velikosti pouhým 10 %, s peněžitým vkladem ve výši 20.000,-- Kč. Jednatelem společnosti je opět Derya Evren. Klientka tedy od počátku nemá ve společnosti žádné rozhodovací pravomoci ani jakýkoliv jiný vliv na fungování této společnosti.

    Klientka tak jako pouhý menšinový společník nenesla a nenese žádnou odpovědnost ve vztahu k závazkům společnosti a neodpovídá tak ani za úpadek společnosti, ani za problémy spojené s návratem dvanácti lidí z dovolené, ani za zaplacené, ale neuskutečněné zájezdy. O většině těchto problému se klientka vůbec nedozvěděla a pokud ano, pak pouze zprostředkovaně, neboť se na chodu společnosti vzhledem ke své pozici nijak aktivně nepodílela.

    Klientka opakovaně uvažovala o ukončení své účasti ve shora specifikovaných společnostech, svůj obchodní podíl se jí však nepodařilo prodat, společník přitom nemůže ze společnosti vystoupit na základě svého rozhodnutí.

    Pokud jde o provozování cestovní agentury Lastiky.cz, upozorňuji, že se jedná o cestovní agenturu, nikoliv o cestovní kancelář. K provozování cestovní agentury je třeba získat živnostenské oprávnění pro provozování vázané živnosti, nikoliv koncesi, jak chybně uvádíte. Radka Šormová splnila všechny podmínky pro provozování živnosti a živnostenské oprávnění jí proto bylo uděleno zcela v souladu se živnostenským zákonem.

    K nabytí právní moci usnesení o zamítnutí insolvenčního návrhu pro nedostatek majetku společnosti Trade studio s.r.o. přitom došlo až 3.12.2010, tedy více než sedm let poté, co klientce zanikla funkce jednatele této společnosti. Radka Šormová tedy nemá „žádnou zkušenost s úpadkem,“ jak zcela nepravdivě uvádíte.

    Klientka dále zjistila, že na webových stránkách Vašeho sdružení je v rámci předmětných článků bez jejího vědomí a souhlasu použita její fotografie. Upozorňuji Vaše sdružení, že obrazové snímky týkající se fyzické osoby smějí být podle občanského zákoníku použity jen se svolením této fyzické osoby. Použítím fotografie klientky bez jejího souhlasu tak Vaše sdružení zásadním způsobem porušilo právo klientky na ochranu její osobnosti.

    Důrazně tedy Vaše sdružení vyzývám k odstranění článků „Pozor na ženy, kterým muži vládnou – třetí část“ ze dne 18.4.2012 a „Pozor na ženy, kterým muži vládnou – čtvrtá část,“ ze dne 19.4.2012, včetně fotografií klientky, z portálu Krachycestovek.cz a zveřejnění omluvy s následující opravou nepravdivých údajů:

    jednatelkou společnosti Trade Studio s.r.o. byla Radka Šormová pouze do 25.4.2003, od tohoto data nemá na obchodní vedení společnosti vliv ani neodpovídá za jakékoliv závazky ve vztahu k věřitelům této společnosti ani za úpadek této společnosti
    Radka Šormová je pouze minoritním společníkem společnosti Travel Studio International s.r.o. s obchodním podílem ve výši 10 %, není statutárním orgánem této společnosti a nedisponuje ani obchodním vedením ani jakýmikoliv jinými rozhodovacími pravomocemi. Radka Šormová nenese odpovědnost za jakékoliv závazky ve vztahu k věřitelům této společnosti
    cestovní agenturu Lastiky.cz provozuje Radka Šormová řádně na základě živnostenského oprávnění uděleného živnostenským úřadem poté, co živnostenský úřad prověřil, že Radka Šormová splňuje všechny podmínky požadované právními předpisy pro provozování živnosti.

    K odstranění článků, fotografií klientky a zveřejnění omluvy na webových stránkách www.krachycestovek.cz stanovuji Vašemu sdružení lhůtu do 5 pracovních dnů ode dne doručení této výzvy. V případě, že k odstranění článků a zveřejnění omluvy nedojde, jsem již bez dalšího pověřen domáhat se práv klientky soudní cestou, zejména pak podat žalobu na ochranu osobnosti a vymáhat nárok klientky na náhradu škody způsobené neoprávněným zásahem do práva na ochranu osobnosti.

    S pozdravem
    JUDr. Václav Hlavín
    advokát

  • 6. 3. 2013 16:49

    Lemra lina (neregistrovaný)

    No, já pochopil, že ten SEO "mág" byl chytřejší a nenechal se přitom votěhnotnět. :-)))

  • 6. 3. 2013 13:18

    Radka (neregistrovaný)

    Ne, žádná pohrůžka, obhajuji sebe. To jen pro vysvětlení, protože tento dopis obsahuje vesměs vše. Stačí nebýt tolik vztahovačný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).