Hlavní navigace

Zpráva o nižší průměrné inteligenci uživatelů Internet Exploreru byl zřejmě propracovaný podvod

3. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zprávička, která minulý týden také na Lupě přitáhla značnou pozornost čtenářů (přes Facebook ji sdílelo víc než 370 lidí), je zřejmě podvržená. Zatím není jasné, kdo a proč ji rozšířil. Na nesrovnalosti upozornili čtenáři a posluchači britské BBC, kteří si všimli, že web kanadské firmy ApTiquant byl spuštěn teprve nedávno a fotografie jejích údajných zaměstnanců někdo ukradl ze stránek francouzské firmy Central Test. Na telefonních číslech ani mailech uvedených na webu ApTiquantu není nikdo k…

Zprávička, která minulý týden také na Lupě přitáhla značnou pozornost čtenářů (přes Facebook ji sdílelo víc než 370 lidí), je zřejmě podvržená. Zatím není jasné, kdo a proč ji rozšířil.

Na nesrovnalosti upozornili čtenáři a posluchači britské BBC, kteří si všimli, že web kanadské firmy ApTiquant byl spuštěn teprve nedávno a fotografie jejích údajných zaměstnanců někdo ukradl ze stránek francouzské firmy Central Test. Na telefonních číslech ani mailech uvedených na webu ApTiquantu není nikdo k zastižení.

Na webu ApTiquantu se minulý týden objevila věrohodně vyhlížející studie, podle níž sto tisíc lidí vyplnilo test IQ a po přiřazení výsledků k údajům o použitých prohlížečích se ukázalo, že výsledek uživatelů Internet Exploreru je v průměru o několik bodů nižší. Zprávu pak přebraly stovky zpravodajských médií po celém světě včetně BBC, CNN, Daily Telegraphu nebo časopisu Forbes.

Zdroj: BBC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).